bugün

türkiye’de psikolojik danışmanlar türk psikolojik danışma ve rehberlik derneği (türk pdr-der) öncülüğünde yılın empati ödülünü ilk defa 2009 yılında oylarıyla belirlediler. 2009 yılındaki yılın empati ödülüne prof. dr. türkan saylan değer görülmüştü. 2010 yılın empati ödülü süreci başladı. bu ödüle ülkemizde psikolojik danışmanlık hizmeti ve eğitimi verenlerin dışındaki tüm özel ve tüzel kişiler aday gösterilebilir. ayrıntılar için;https://www.pdr.org.tr/HaberDetay.aspx?id=119
yılın empati ödülü adayları belli oldu;

1) ülkemizde engellilere önem verme ve bunu eyleme dökme konusunda farklı bir bakış açısı ile hazırladığı empati video klibiyle engellilerin dünyasını anlatmaya çalışan omur kinay.

2) hayatın farklı alanlarından konuları ve insanları anlamak için gösterdiği çaba ile toplumu bu doğrultuda bilgilendirmeye yönelik habercilik yaklaşımı sergileyen gazeteci ezgi başaran.

3) insanların yaşamsal süreçte maruz kaldıkları insan hakları ihlallerine dikkat çekerek her bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme hakkının tanınması ve bu yolla kişilerin bağımlılıklarının en aza indirgenmesi için, istihdam konusunda farkındalık yaratarak, kurumları “engelli personel” alımına teşvik etmek amacıyla “engelleri kaldır hareketi” başkanı rodin alper bingöl.

4) farklıkları tanımak ve anlamaya dair çabalarından dolayı “iki dil bir bavul” filminin yönetmenleri, orhan eskiköy ve özgür doğan.

birbirimizi anlama çabamıza bir katkı için oy verin;
http://www.pdr.org.tr/HaberDetay.aspx?id=129
Psikolojik Danışmanların oylamaları sonucunda 2010 Yılı Empati Ödülüne Engelleri Kaldır Hareketi başkanı Sayın Rodin Alper BiNGÖL değer görülmüştür. Sayın BiNGÖL'e ödülü 10 Aralık 2010 tarihinde Ankara Crown Plaza'da gerçekleştirilecek olan 3.Uygulamalı PDR Kongresinin açılış töreninde takdim edilecektir.