bugün

maliyenin kasasında tek kuruş kalmadığı, deprem yardımlarının maaş diye dağıtıldığı dönemden haberi olmayan ergendir. sözlük köşelerinde bırbır yazar. imf domalın dese domalacak bir iktidarın ithal bakanlarla memleketi kurtarma derdine düştüğünü bilmeyen şuursuzdur. cahildir cahilliğinin sebebi postallardan gözünü ayıramamış olmasıdır. adeta hipnotize olmuştur. güce tapar kurtlar vadisi izler ucuz kahramanlık gösterilerinde boy verir. sığdır ekonomi bilmez felsefe bilmez edebiyatla ilgilenmez. faşistik eğilimlerini besleyen lümpen çizgisi sebebiyle pimi çekilmiş el bombası gibidir. ama özünde özgüven yoksunudur. zira neyi neden yaptığını bilmez. büyüdüklerinde ve yeterince burunları sürtüldüğünde her şeyin farkına varırlar.
(bkz: 2000 leri hatırlayan militarist ergen)

2000 ne amına koyim, 90'lar vardı bizim zamanımızda.
altın yumurlayan tüpraş'ın özelleşmediği günleri hatırlaması gerekir.
tüpraş ın altın yumurtalığını sanan militarist malları da barındırıyormuş meğer bu grup.
her ne olmuşsa bugün o günden çok daha iyidir. yaşamayan bilmez. dünya çıkarken biz batmıştık, şimdi dünya batıyor biz ayaktayız.
imf göbeği bağlanmış zombi bir ekonomik modeli benimsemeyip imf le ipleri kopartan hükümetin kıymetini bilmeyen ergendir. ve aklı başında ekonomik politikaları uygulayan bir hükümete sahip olduğu için şanslı olan ergendir. hala kemal derviş'in politikaları devam ediyor zanneden ergendir. cari açık nedir nasıl oluşur bilmeyen ergendir. petrol fiyatlarının ipi hükümetin elinde sanan ergendir. ergendir işte yersen türünden bırbırlanır çeker gider. sivilceleri ile uğraşması şahsının hatun portföyü ve özgüveni açısından makul bir eylemdir kanatimce.