bugün

bu ev mi daha büyük yoksa bu araba mı daha hızlı karşılaştırmasıdır. ikisi de ayrı platformlarda kazanılan başarılardır.

not: beşiktaşlıyım.
kedi götünü görmüş ne büyük yaram var demiş misali, büyük yıldız transfer eden türkiye'nin 3. büyük kulübünün kendini daha büyük gösterme çabasının yaş ortalaması düşük taraftar kitlesindeki dışa vurumu.
roberto carlos'un fenerbahçe'ye transferi karşısında bozguna uğrayacak karşılaştırma.
avrupanın en büyük iki kupasını bir türk takımının ilk defa kazanması olayını, artık 35 yaşına gelmiş ve bitmiş olan bücür bir "eski" yıldızın transferiyle karşılaştırılmasıdır. *
parayı veren iverson'ı da alır lebron'u da. düdüğü çalan cristiano ronaldo'yu bile transfer eder. neyin başarısı lan bu? başarıya giden yola yapılan yatırımı başarının kendisi olarak gören, yumuşatarak söyleyim cahildir.

sahi lan uefa kupası ne kadar?
(bkz: na alakası var ak)
çok mal bir karşılaştırmadır. öncelikle fenerbahçeli olduğumu belirteyim. şimdi allen iverson süper bir oyuncudur ama bu adama nba'den tek bir teklif bile gelmedi. bir tane bile. nba'i bıraktım euroleague takımları bile teklif yapmadı. sanki adamın talibi çoktu da o beşiktaşı seçti. bir bjk vardı, bir de çin takımı. kısaca uefa kupasını kazanmak çok daha büyük bir başarıdır.
iverson parayla alındı, ya uefa kupası?
milan-bologna-borussia dortmund-mallorca-leeds united-arsenal.*
(bkz: tesadüfe bak la)
arsenal e gitmeyip galatasaray a giden uefa kupası ile çin e gitmeyip beşiktaş a gelen iverson arasındaki asimetrik karşılaştırma.

kısacası transferle kupa karşılaştırma durumu.

on sene sonra kobe bryant aliağa petkim e gelirse ülkenin rejimi değişebilir demek ki!

gelir mi gelmez orası ayrı.