bugün

"mimar sinan türk mü değil mi" sorusuna cevap arayan zihniyettir. ölçmüşler biçmişler ve karar vermişler, mimar sinan öz be öz türk'tür.

http://www.arkitera.com/h...mar-sinanin-kafatasi.html

bu linkteki bilgi yalan derseniz başka yerlere bakın.

http://www.google.com.tr/...=&fp=80065f406b94c331
antropoloji biliminden bir haber olan liseli veletlerin şaşırdığı olay.
kafatası ölçümü gereklidir. siz sadece müslüman olabilirsiniz ama biz herşeyden önce türk'üz. bu yüzden bu kimselerin türk olup olmadığı önemli. aynı şey türk başbuğu timur'a da ruslar tarafından yapılmıştır. hiç bi sikim bilmeden cumhuriyet düşmanlığı yapmayın.

ek: brekisefal kafatası beyaz ırklar içinde sadece türk ırkında bulunur. antropolojide doktora yapan üniversiteli ''gençlerimiz'' yoksa bunu bilmiyorlar mı?
antropoloji master'i yapmis bazi 'universiteli veletlerin' de gotuyle guldugu zihniyettir. 'biyolojik antropoloji'nin atmasyon teorilerine dayanan, ve hic bir saygin antropologun prim vermedigi bir takim kanitlanamamis teorilerin zamaninda bilimsel sanilmasi sonucu ortaya cikmis, ve yok olup gitmistir.
efendim, mimar sinan türk veya değil, ne farkedecek allah aşkına. adam yıllarca sanatını osmanlı için icra etmiş, ve hiç bir zamanda din, dil, ırk ayrımı yapmamış... gelmiş geçmiş en zeki insanlardan birisi olduğu kesin. o muhteşem eserleri hala yaptığı gibi ayakta, siz bir mostara baktığınızda, bir selimiye'ye, süleymaniye'ye baktığınızda ''bunu yapan kim?'' diye soruyorsunuz. dinini, dilini, ırkını araştırıp ona göre mi beğeniyorsunuz. allah aşkına böyle muhabbetlere girmeyelim.
Mimar sinan hakkında bildiğim kesin birşey var kendisi devşirmedir. devşirmeninde umarım ne olduğunu biliyorsunuzdur. ama müslüman olduktan sonra artık hiç birşey farketmez, oda bizim gibi bir din kardeşimizdir.

önemli olan onların kim oldukları değil, kimin için çalıştıklarıdır...
mimar sinan- Osmanlı imparatorluğu- Kanuni sultan süleyman- Türkler.
işbirlikçi, teslimiyetçi ve de hain yobaz zihniyetin tersine, vatansever ve milliyetçi bir zihniyettir.

mimar sinan'ın kafatasının ölçülmesine laf eden hıyarağaları olayın hangi dönemde yaşandığını görmezden geliyorlar. ey eblehler, olay ırkçılığın normal sayıldığı, ulusların "düşük ırklara" mensup olmakla suçlandığı bir dönemde yaşandı. bunlar öyle cahildirler ki o dönemde ırkçılığı bir tek almanların yaptığını sanırlar. oysa ingilizi, fransızı, italyanı ırkçılık yapmayan ulus yok gibiydi..

bu ülkelerde yaşayan ve "bilimadamı" sayılarak saygı gösterilen bir çok kişi şu veya bu halkın düşük ırklardan olduğunu söylemeye bayılırlardı. onlara göre türkler, akıllarınca düşük ırk saydıkları mongoloid ırkındandı. onlara göre bir millet düşük ırktansa, o millete saldırmak, egemenlik altına almak normal sayılıyordu.

kemalist yönetim ise tüm bu yüklenmelere karşı durumun öyle olmadığını göstermek için bu neviden bazı çalışmalar yaptı.

geçmişi bugünün değerleriyle yargılamaya "anakronizm" denir ki cehalettir...
1935 yılından bahsedip, günümüz ağzıyla konuşan akpli şerefsizleri göstermiştir. bunlar bi bitmediler amk.

bakın 1935 yılı nazizm ve ırkçılığın önlenemez bir şekilde yükseldiği dönemdir. adolf hitler'in, benitto musollini'nin, nazi selamı veren ingiliz kraliyet ailesinin, doğu asya'da kelle koleksiyonu yapan japonya'nın dönemidir.

görsel

fransız kitaplarında türkler aşağılanmış ve hor görülmüştür. ( atatürk fransızca biliyordu.) meksika'da yaşayan insanlar türkleri arap olarak tanımışlardır. (tahsin mayatepek) yunan,ermeni,kürt demeden hepsi anadolu'ya göz dikmiştir.

olum size bunları ben mi anlatayım? bu psikoloji ile saçma sapan bir güneş dil teorisi bile hazırlandı.
türklerin 2. sınıf ve ''aşağılık'' olmadığını ispat etmek üzere kafatası ölçümleri yapıldı.

chp'ye laf sokmaya çalışayım derken rezil oluyorsunuz. tarih sizin 2015 kafasıyla yorumlayabileceğiniz bir dal değildir. antropoloji hiç değildir.
hiç şühesiz ki 1930'larda almanya, italya ve çeşitli doğu avrupa ülkelerinde faşizmin yükselmesiyle ilintilidir.
kendi dediğine kendi gülen akıl hastalarının zihniyetinden daha sağlıklı olduğu kesin olan zihniyettir.
Türklüğün ölçutu kafatasi ölçuleri midir? Diye soru sorduran eylem.