bugün

Bunlar üniversitelerde genç nesillere eğitim veren hainlerdir. Sözde barış adına bildirge yayınlayıp teröristlerin öldürülmesini kınamışlardır. Ancak aynı bildiride terör örgütünden bahsedilmemiş hatta terör sözcüğü bile kullanılmamıştır. Orda yaşananları bir soykırım gibi nitelendirip askerlerin hiç bir şey yokken ortada katliam yaptığı ima edilmiştir.

Bre okumuş cahiller o teröristlerin şehirde yapılanmasına çatışmayı şehire indirmesine insanların evlerini cephanelik olarak kullanmasına sokaklara mayınlar döşemesine tek bir kelime etmiyorsunuzda, Bağımsızlık ilan edenlere sokaklara mayın döşeyenlere çarşıda pazarda kendi evinde polis-asker öldürenlere müdahale eden güvenlik güçlerine söylemediğiniz ihanet dolu sözcük kalmıyor.
istediğiniz kadar profesör olun doçent olun eğer kafanızda örümcek ağları varsa vatan sevgisi kanınızda yoksa adam olamamışsınızdır. Adam olan insan bu bildiriye imza atmaz zaten. Acırım acırımda sizin yetiştirdiğiniz nesillere acırım.
üniversite akademisyenlerine ayrı gözle bakılmasını birer aydın sıfatı yerleştirilmesini anlamış değilim zaten. yukarıda #2 arkadaşın dediği gibi çoğu embesilden oluşan insanlar topluluğudur.
Vatan hainliği nedir? Önce bunu bilmemiz gerekir.

"meşrû egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya veya düşmanla işbirliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suç türü. Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiş ve en şiddetli biçimlerde cezalandırılmıştır."

Şuralar önemli; "meşrû egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya...", "Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiş ve en şiddetli biçimlerde cezalandırılmıştır.".

Yani tanımdan ve altını çizdiğimiz şeylerden de anlaşılıyor ki, vatan hainliği tarih boyunca otoritelere karşı çıkmak ve karşı çıkanları cezalandırmak amaçlı kullanılmıştır. Peki sizlerin vatan ihanetliği tanımınızda ne var? Muhtemelen benzer şeyler, peki sizler otorite misiniz? Pek tabii ki birkaçınız hariç, hatta hepiniz, hatta ve hatta afrika dahil, hayır. sizler de en az vatan hainliği suçlamasıyla adledilen kişiler kadar otorite altında ezilen insanlarsınız. Kendi fikriniz, kendi tanımınız olmadan konuşmayı ise ne kadar kolay görebiliyorsunuz.

Vatan kim önce bana onu deyin. Vatan sizleri yönetenler mi? Yoksa vatan; toprak parçası üzerinde yaşayan insanlar bütünü mü? Hiç bunları düşündünüz mü peki? Hiç yaşananları bireylere değil de otoritelere bağlayabilme cesaretini ve zekasını gösterebildiniz mi? Siz kendi refahınızı düşünürken, neden "vatan haini" olarak tanımladığınız kişi kendi huzur ve refahını bozsun. Sonuç olarak insan, hazlarını doyurmaya çalışan bir varlıktır. Bu duruma ister siyasi, ister felsefik, ister insani yaklaşın. Hiçbir sonuç sizin sığ düşüncelerinizle uyuşmaz.

Not: isteyen bu başlıkta, isteyen ise nickaltımda beni vatan haini ilan edebilir.

(bkz: okunmayacak ama olsun)
sadece kendileri değil, destekleyenleri de vatan haini olan tiplerdir.

bunlar yazdıklarını okumayacağımızı sanırlar. niye ki akıllarınca çok derin, anlaşılması zor görüşler serdetmişlerdir!.

bu entellektüellerin (!) "vatan haini" tanımı bile yanlış!.. abd'nin kurucu babalarından thomas paine der ki "iyi bir vatansever gerektiğinde ülkesini meşru hükümetine karşı da savunmaya hazır olmalıdır". aynen zamanında mustafa kemal'in yaptığı gibi!..

umarım "vatan hainliği"nin meşru olduğu iddia edilen yönetimlere karşı çıkmak olmadığı anlaşılmıştır.

vatan hainliği, ülkede yaşayan insanların ortak çıkarlarına ters bir tutum almak, zarar görecekleri gelişmeleri desteklemektir. hele ki yabancı güçlerle işbirliği halinde yapılırsa kesin ve katmerli olur.

tabi "ortak çıkarın" ne olduğu sorusu tartışmalı bir sorudur. bu noktada kesin haklı olanı ancak tarih belirler.

fakat görünen köy de kılavuz istemez. bir ülkeyi oluşturan etnik toplulukların bireylerine, sırf o etnik topluluğa ait oldukları için zulüm edilmiyorsa, kültürel hakları tanınıyorsa, eşit yurttaşlık haklarından yararlandırılıyorlarsa, her makama çıkmaları önünde hiçbir engel yoksa ve o etnik topluluk sırf mikromilliyetçi arzularla, emperyalistlerin amaçlarına uygun olarak ve de onlarla işbirliği halinde isyan çıkarıyorsa, kendisini ulusun bütününden ayrı ve üst bir kimlik olarak tanımlıyorsa elbette hem isyan çıkaranlar, hem de destekçileri vatan hainidir.

emperyalistler bizim için uygun bulduklarını sıra kendilerine gelince hiç uygun bulmazlar. misal abd'nin güney eyaletlerinde ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar ispanyolca eğitim mi veriliyor? ikinci resmi dil ispanyolca mı? güney eyaletlerinde resmi işler ispanyolca kullanılarak yapılabiliyor mu?

abd'de ne zaman bunlar yapılır, vatan hainlerinin "kültürel talep" diye ileri sürdükleri talepleri o zaman konuşuruz.
vatan hainliği kapsamında meslekten atılıp yargılanmaları gereken akademisyenler.

bak kardeşim, ülkenin doğusuna orada varlığını sürdüren herhangi bir devletin askeri, teröristi girse yine aynı şeyi söyleyebilecek misiniz? pkk denen terör örgütünü kim hangi akla hizmetle savunup operasyonlar dursun diyebilir. bu resmen vatan hainliğidir.

dünya üzerinde hiç bir ülke böyle bir duruma imtiyaz göstermez. amerika'da, fransa'da, almanya'da, ingiltere'de hatta ve hatta papua yeni ginede bile olsa tutum aynı olur. hatta amerika'da felan akademisyenler çıkıp böyle bir bildiri yayınlasınlar adamın götünden kan alırlar, anlayamazsınız!

bana kalırsa diktatör dediğiniz ak parti hükümeti gayet yumuşak davranıyor. fakat ben inanıyorum ki ortalık bir düzene girsin gereken yapılacaktır.