entry'ler (259)

uludağ sözlük

bir gün buraya gelip mutlu şeyler yazmak istiyorum.

33 yaşında olmak

geçenlerde sessiz sedasız olduğumdur.

duygularımı ifade etmem gerekirse kısaca şunu diyebilirim: bu ne lan dünün aynısı.

daha yaşlandık, biraz daha kilo alıp biraz daha çirkinleştik. bir şeylere geç kalmışlık duygusu ağır basmaya çoktan başladı hatta perçinlendi bile.

tutamıyoruz zamanı...

hala hayatta bir amacım yok. kendisini amaç edindiğim şeylerden bir bir vazgeçtim

en azından major şeylerde yok.

devamlı yaşlılığımı düşünüyorum. muhtemelen yalnız yaşlanıp yalnız öleceğim.

birikim yapmaya çalışıyorum. kriptodan çok ağır darbe yedim. yalan yok. en az 30 bin dolar kaybettim sanırım. bu beni çok etkiledi. keşke hiç girmeseydim. kimse bilmiyor bir ben bir Allah.

mevcut birikimimle altına geçtim. o da baya düştü. elimde sadece 58 bin dolar kadar bir para kaldı.

9 senedir çalışıyorum. resmen yarısını çöpe attım. yazık oldu. önüme bakmaya, moralmen toparlanmaya çalışıyorum.

onun dışında hala çok tembelim. gönül işleri çoktan rafa kalktı. arabam yok evim yok. annemin evinde kalıp evden işe işten eve gidiyorum. kocaman bir ergen gibiyim. ama saçlarımda beyazlarım var. bir de göbeğim ve şişmanlamış bir yüzüm.

yaz gelmiş. gelsin. tatil mi? haketmiyorum ki.. klimanın altında oturuyorum. tatil işte. oh mis.

çok günahım var. Allah affeder mi acaba?

geçen sene bu zamanlar aile hekimiydim. bir de çok pis gezdik lan geçen sene. 20 ülkeye hızlandırılmış şekilde gittik. yorucuydu, bazen sıkıcıydı ama iyi tecrübe oldu.

bu sene plan yok.

zaten izin de yok. çünkü özel sektöre geçtim ve ilk sene izin yokmuş.

o değil de oğlum her gün 3 saatim metrolarda falan geçiyor. inanılmaz saçmaladım. işyeri hekimliği yapıyorum. kamudan istifa ettim. sanırım ondan da pişman oldum.

bir de gitar çalmak artık çok saçma geliyor. önceden havalı gelirdi. şimdi herkes çalıyor. benden de iyiler.

hala ergen gibi günde 5 saat müzik dinliyorum.

kısaca şunu söyleyebilirim. son 15 senem boşa gitti. 18 yaşa dönmeyi çok isterdim.

yaptığım her şey boş geliyor, elimi attığım her şey kuruyor. bir şey havalı geliyor. ben yapıyorum. artık manasız ve saçma geliyor. psikolojim bu şeklde.

sil baştan

en azından 18 yaşına dönmek...

hırs

adile mermerci---plastik cerrahi

özel tıp----psikiyatri

yaptırandır.

diğer tarafta yaşlanıp geçmişi iyi olup hiçbir şey olamayanlar.....

özenilen şeyler

bu ara;

ingilizce bilenler
çok güzel çıtır genç sevgilisi olanlar
güzel eğitim alan kişiler
tusta yüksek yapan kişiler
vizyoner kişiler
birçok ülkeye gitmiş olanlar
finansal özgür olanlar ( bu benim için yaklaşık 200 bin dolar )

bu da bu ara beni anlatıyor...
https://www.youtube.com/w...r3j5w&pp=ygUGa2F2Z2Ft

hedef

90.000 dolar 2026 şubat

21 mart 2025

tevbe günü.

tunus

şubat 2025 te turla gezdiğim ülke.

hammamet güzel şehir. restaurantlarda fiyatlar türkiyenin yarısı. kesinlikle ucuz bir ülke.

müslüman bir ülke olmasına rağmen camileri bakımsız. abdesthaneleri tuvaletleri türkiyenin yanına yaklaşamaz.

fransa esintileri sunan kuzey afrika ülkesi. yaşanmaz ama gezilir.

sözlük yazarlarının meslekleri

pratisyen aile hekimi.

ahlaklı olmak

zordur.

-masturbasyon yapmayacaksın, elalemin namusuna yan gözle bakmayacak, aklından bile geçirmeyeceksin.

-işini tam yapacaksın, çalışma vakitlerine riayet edeceksin. elinden gelenin en iyisini yapacak, bunu dert edineceksin. titiz olacaksın işinde. memursan daha da zor. işin içine bir de kul hakkı , beytül mal hesabı giriyor. orada daha da titiz olacaksın.

- kopya çekmeyeceksin mesela. hakkınla çalışacaksın.sonuçlarına katlanacaksın.

- devlet sana bir eğitim veriyorsa onun karşılığını sonuna kadar vereceksin.işinde iyi olacaksın. milletin vergileriyle okuyorsun. milletin vergileri ile hoca tutuluyor. bina yapılıyor. eğer okuyorsan, kaydını yaptıysan, başkasının yerine oraya sen gelmişsen orayı en mükemmel şekilde değerlendireceksin.

-dürüst olacaksın. ikili ilişkilerinde, iş ortamında, her yerde..yalan söylemek aklına bile gelmeyecek.

çalışmak istememek hep yatmak istemek

sıfır çalışkanlık...

kaç gündür işe gitmiyorum. evde ne yapıyorum. hiç...

yat babam yat yat babam yat.

insan hiçbir şey yapmadıkça tembelliğe öyle bir alışıyor ki hiçbir şey yapası gelmiyor yeminle.

şuan tek düşündüğüm ebediyen yatacak minimum miktara ulaşıp ebediyen yatmak.

yazarların hedefleri

2026 mart ayı itibariyle 160 bin euro nakit paraya ulaşmak

herkesin dediği ama çoğu kişinin yapamadığı ingilizceyi en azından b2 seviyesine 2026 yılına kadar getirmek

bunlara ulaşınca istifa edip istifa edip irlanda' ya dil okuluna gitmek, orada en az 1 sene yaşamak

ardından en azından 6 ay dünya turu yapmak.

ardından da türkiye'ye gelip tus çalışıp temel bilimlerden bir bölüm kazanmak.

5 senelik planım bu şekilde. 2029' dan selamlar herkese....

31 yaş sendromu

böyle bir şey yok bence..

gelgelelim 31 yaşındayım ama hayat bitti gibi hissediyorum artık.

ilişkiler artık tat vermiyor. şöyle beni heyecanlandıracak, evlenmeyi düşünebileceğim birisi bir daha hiç çıkmayacak gibi hissediyorum artık. acaba ben evlilik insanı mı değilim? yoksa evliliğin modası mı geçti? bilmiyorum.

umarım bir şeylere geç kalmıyorumdur....

bir diğer şey de iş....

yok kardeş yaptığım iş bir türlü kafama yatmıyor. diyorum ki 40-45-50-55 yaşında da bu işi mi yapmak istiyorsun?
cevap haayıırr oluyor.

günler geçiyor ama. hızla hem de .. ne olacak böyle yav?

bu arada ülkenin durumu zikimde bile değil..

16 ekim 2024

diş hekimi sevgilimden ayrıldığım gün oldu maalesef...

bir kez bile kavga etmedik. kendisi benim son derece anlayışlı bir insan olduğumu bu yüzden kavga etmediğimizi defalarca söyledi. bu kız da gerçekten oldukça olgun, küçük şeyleri büyütmeyen tatlı bir kızdı.

peki niye olmadı bu ilişki?

kızın geçmişi bir kere bunda etkili oldu. daha önce nişanlanmış, bu kişiyle de yatmış kalkmış birisi imiş kendisi söyledi. bu bir kere bir türlü kafama yatmadı. kendime söz geçiremedim. keşke hiç böyle şeylere bulaşmamış birisi olsaydı...bana belli ki bağlanamadı zaten. zaten de yeni ayrılmıştı bu kişiden de . son buluşmamızda bir önceki ilişkisinde yüksek dozlu duygular yaşadığını, bizim ilişkimizde bunları bulamadığı söyledi.

dedim ya; maalesef kadınların geçmişi önemli....

onunla artık neler yaşamışsa duygusal ya da cinsel , bana bağlanamadı.

ha ben de ona çok bağlanamadım doğrusu.

belki de bu anlattıkları yüzünden.

bu kız ne olsa evlenirdim? bakire olsaydı bir kere belki evet. çok etkili olurdu.

ha araya sıkıştırayım bir kere bile seks yapmadık. çünkü ben evlenmeden yapamayacağımı söyledim. kendisi çok kez istedi ama ben yapmadım.

belki başka kişilerle de yapmıştı bilmiyorum. sayaç yok ki aq nerden bileyim. kızlar ne derse inanıyoruz haliyle...

sen iyi kızdın ama. beni hiç üzmedin seni hep iyi hatırlayacağım. umarım çok mutlu olursun tatlı kız.

bu ilişkiden ne öğrendim.? toksik olmayan kızlar da varmış. bu ilişki ben istesem bitmezdi. ben bitirdim gibi oldu. hiç de üzülmedim bitirdiğim için. ya büyüdüm artık iyice. ya da çok sevmedim hakikaten. içim bi huzurlu.

7 milyon tl artı ev artı araba

sahip olursam finansal özgürlüğümü ilan etmeme sebep olabilecek mal mülk bütünü.

evim ve arabam var ama bilin bakalım neyim yok *

2 yıl içinde 7 milyon tl ye sahip olursam hemen 3.3 milyonu ile fiziki altın alacağım. fiziki altın her 15 yılda dolar bazında yaklaşık 3 kat artıyor. o da 300 bin dolar garanti demek 16 yıl sonra. o da aylık 1500 dolar getiri demek 16 yıl sonra. neden 16 yıl? çünkü 7 yıldır çalışıyorum. 25 yılda prim günümü doldurmuş olup emeklilik günümü doldurmuş olacağım. yani 49 yaşında emekli olacağım. ayda 1500 dolar garanti olacak.yani o parayı unutacağım, koyacağım kenara.

geri kalan 3.7 milyon tl ile ne yapacağım?

işte onu tam bilmiyorum? siz olsanız ne yapardınız?

aklımda değişik fikirler var.

yarım kalan ukdelerim var.

mesela ingilizce bilmiyorum. 1 senemi buna ayırabilirim istifa edip ya da etmeden.
bunun için herhalde yurtdışında kurs, özel ders vs. ile yaklaşık 20 bin dolar yani 700 bin tl harcayabilirim.

kaldı 3 milyon.

500 bin tl ayırıp arabamı yenileyebilirim.

kaldı 2.5 milyon.

dünya turu için hesapladım 50 bin euro yetiyor yaklaşık olarak. o da yaklaşık 1850000 yapıyor.

kaldı 650 bin tl. onunla da kriptodan devam. fikrim değiştikçe editleyeceğim..

siz olsanız ne yapardınız?

yerli futbolcu

takımın kimyası için takımda olması elzem futbolcu çeşidi.

an itibariyle bizim takımda barış, kerem, almancı kerem, kaan, berkan, apokerim, yunus, avusturyalı yusuf olmak üzere önemli gençler var. bir iki tane daha olsa fena da olmaz hani.

victor nelsson

danimarkalılar iyidir. ahlaklı güzel insanlardır.

victor beşiktaş maçında sıçsa da victor victordur baba.toparlar gelir katkısını verir.

bu elias da fena değil ha victor ne dersin? ilk maçında iyiydi baya. ikinize de güveniyoruz. bir yere gitme sakın.

fernando muslera

baba sizin uruguay'da futbolcular neden bu kadar muazzam ?

bizim transferleri sen yapsana valla bak. sen efsanesin de lucas da az değil ha...

sar ordan bi 8 numara bir sol bek ..

lucas torreira

bu kardeşimizi kim nasıl buldu getirdi bilmiyorum ama en az 40 milyon euroluk futbolcu.

ulen her maç çok iyi oynanır mı köftehor? zamanında dünyanın en iyi orta sahası felipe melo'yu böyle beleşe getirmiştik. bu arkadaşımız da baya baya baya iyi futbolcu. full konsantre. seninle herşey çok güzel lucas.

mauro icardi

bizim 93 jenerasyonunun en havalı adamı.

yetenekli, yakışıklı, hırslı. bu sene 5. yıldızı takarsak hayatımda hiç yapmadığım birşeyi yapıp gidip forma alıp arkasına bir futbolcunun ismini yazdıracağım.

felipe melo yu yazdırmadığım için zamanında pişmanım. icardi ile telafi edeceğim inşallah. seni çok seviyorum mauro.
© copyright 2005 - 2026