bugün

entry'ler (3)

swap işlemi

VakıfBank’ın 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Kınalı-Malkara Kesimi proje finansmanı kapsamında hayata geçirdiği 200 milyon Euro tutarındaki sürdürülebilirlik bağlantılı uzun vadeli faiz swap işlemi oldukça dikkat çekici bir çalışma olmuş. Finans dünyasında swap işlemleri genellikle faiz ve piyasa risklerini yönetmek amacıyla kullanılırken, bu uygulamada sürdürülebilirlik kriterlerinin de yapının bir parçası haline getirilmiş olması işlemi farklı bir noktaya taşıyor. Yaklaşık 10 yıl vadeli olarak kurgulanan bu model sayesinde proje finansmanına ilişkin faiz riskinin yönetilmesi sağlanırken, aynı zamanda çevresel ve sosyal performans kriterlerinin düzenli olarak izlenmesi hedefleniyor.

Özellikle sürdürülebilirlik kriterlerinin türev ürünlere entegre edilmesi açısından öncü nitelik taşıyan bu swap işlemi, finansal risk yönetimi ile sürdürülebilir büyüme hedeflerini aynı çatı altında buluşturuyor. Büyük ölçekli altyapı projelerinde yalnızca finansal güvence sağlamak değil, projelerin çevresel ve sosyal etkilerini de dikkate almak giderek daha önemli hale geliyor. VakıfBank’ın gerçekleştirdiği bu işlem de sürdürülebilir finansmanın sadece kredi ve fonlama süreçleriyle sınırlı kalmadığını, risk yönetimi araçlarına da entegre edilebildiğini göstermesi açısından önemli bir örnek oluşturuyor. Bu yönüyle işlem, hem finansal inovasyon hem de sürdürülebilirlik yaklaşımının bir araya geldiği dikkat çekici bir uygulama olarak öne çıkıyor.

tatil

uzun zamandır ailece çıkacağımız bir tatili konuşuyorduk ama bir türlü netleştiremiyorduk geçen hafta akşam oturup tatilbudur üzerinden seçeneklere bakarken içimize sinen bir otel bulduk fazla düşünmeden rezervasyonu yaptık ödemeyi vakıfbank worldcard ile gerçekleştirdim sonrasında worldpuan kazanacağımı öğrenince ayrıca sevindim zaten tatil heyecanı başlamıştı bir de böyle bir avantaj eklenince iyi ki şimdi rezervasyon yapmışız dedim şimdi evde herkes gün sayıyor. Aklınızda bulunsun sizin dee

civil

çocuğun yazlık kıyafetleri artık iyice küçülmüştü her sabah hazırlanırken bunu fark ediyorduk ama yoğunluktan alışverişi sürekli erteliyorduk hafta sonu civil'e uğrayıp eksikleri tamamlayalım dedik bir girdik mağazaya sepet düşündüğümüzden daha hızlı doldu çünkü ihtiyaç gerçekten birikmiş. Kasaya geldiğimizde ödemeyi vakıfbank worldcard ile yaptım sonrasında kampanyadan worldpuan kazanacağımı öğrenince ayrıca sevindim zaten alınması gereken şeyleri almıştık bir de üstüne böyle bir avantaj gelince alışveriş daha keyifli oldu şimdi hem çocuğun dolabı yenilendi hem de yaptığımız harcamadan küçük de olsa bir kazanç sağlamış olduk. Alışveriş düşüncesi olanın bilgisinee.

© copyright 2005 - 2026