bugün

sevgilisi para harcamasın diye acıkmadım diyen kız

,,,böyle bir kız ile tanışmış (daha doğrusu tanıştırılmış) flört etmiş, nişanlanmış, evlenmiş(,,,ki aynı insanla olduğunu belirtmeme gerek yok,) biri olarak diyeceğim;
''sevgilisi para harcamasın diye acıkmadım diyen kız'' anlayışındaki bir insan ile tanışan erkek, dünyadaki en şanslı erkektir.

Hayat'ın, bize nadiren yaptığı süprizlerin en anlamlı ve en büyük olanıdır. Biz erkekler için, bu kız, Flört yada nişanlılık döneminde gezmelerde, ayak üstü simit ve boğazda seyyar çaycılardan alınan bir bardak çay ile veya eminönü'ndeki balıkçılarda yarım ekmek arası balık ızgarayı, sarıyer balık lokantalarına tercih etmeyi yaşarken, sanki göğüsümdeki oluşan bir yumruyu anlatamam.

Alınan pahalı bir doğum-sevgili-bayram vb günler için alınan hediyeyi yada iş yerine yollanan, hafta sonu çıkılan gezmeler-birliktelik-geçirilen güzel bir günün teşekkürü için yollanan çiçeklere, tatlı bir dille adeta anne'nin evladına tutumluluğu öğretir gibi ''canım bu kadar harcama yapmana ne gerek var'' diyerek evlilikte kurulan yaşamı ve nesillere bırakacak maddi değerleri anlatmasını ama bunu yaparken eleştiri değilde kendini düşünüldüğünü ve görmüş olduğu değeri algıladığını ve duyduğu minneti ifade ettiğini anlatamam.

Kapalı çarşıya nişan-evlilik için çıkılan alışverişte, küpe,kolye vb ziynet takılarının el işçiliği nedeni ile fazla değerli olmasını söyleyerek ''alırken satarken fiyat yarı yarıya düşüyor, verilen paraya yazık, zaten benim takılarım var. 1-2 bilenzik ile alyans alalım adet yerini bulsun'' dediğinde kız akrabalarının, dişlerini gıcırdatmalarını duymuyordum bile.

Pahalı bir gelinlik yerine, ''ömrüm boyunca saklayacağım güzel-sade-hesaplı ve bana yakışan bir gelinlik olsun'' tercihi koyulan son noktadır aslında. Harcanan her paranın, ''senin değil, bizim paramız harcanıyor canım'' diyerek eşya-düğün-takı masraflarını ziyan seviyesinde değil makul oranda tutan (insan evladı) kız'dır.

''Varlık seviştirir, yokluk döğüştürür'' sözü doğru olmasada, evlilikte etkinliği tartışılmaz olan bu veciz söz gerçeğinde, kendi kadınlık güdülerini-doğmalarını aşmış bu kız hayatı paylaşmak için, eşine yardım eden bir iyilik meleğidir.

Evliliğinde akraba-arkadaşlarının,,,ki çoğu mutaassıb'dır ''aaaaa kadın evinde oturur ayol, artık evlendin hala çalışıyorsun'' tipi söylemlerine, ''hayat müşterek, yarın neler olacağını kimse hesap edemez'' demesine '' ne yani, Peygamber efendimiz'in (s.a.v) eşide çalışıyordu. Çalışmak ve ibadet bütün insanlara farz kılınmıştır. Ben, Peygamber efendimiz'den (s.a.v) daha delikanlımıyımki kadın çalışmaz evde oturur diyeceğim'' söylemimde bu insanların suratlarını tahmin edemezsiniz.

Tabii, benim böyle bir eş'e sahip olduğum için aşk-şükran-minnet duygularım ile ettiğim şükür'ü ve duyduğum gururu.