bugün

3 5 nöbetini tutarken saatlerin geri alınması

çok kötü lan bu, zaten üç beş nöbetlerini en az yarım saat takarlar, nerde kaldınız desen kalkamadık oğlum idare et falan derler. bilmeyenler için : üç beş nöbeti için; heyacanlı nöbetçi onbaşımız dünden itibaren gece nöbet var haaa, iki onbeşte silahlıktasın gibi laflar eder. üç beş nöbetçilerine o gün tüm bölük iyi davranır, sanki idama gider gibisinizdir. nedenmi ? adi nöbetçi onbaşı tam uykuya dalacakken ki sinirden tam uyuyamazsınız bile gece onikide gelir bak tam iki onbeşte silahlıktasın haa der, yaa bi siktir git demeye kalmadan uykunuz kaçar, kalkar bi dolanırsınız. uyuyana kadar bir olur. saat tam ikide onbaşı gelir.
mecbur kalkarsınız. gideceğiniz yer uzak çünkü. daha giyinecen. teçhizat kuşanacan, doldur boşalt yapıcan, ohoooo daha bir sürü iş var. kesin ibnenin biri geç kalır. ortam gerilir. doldur boşallta bi sürü beklersin. nöbetçi astsubay gelir. emir verir. çek bırak falan. hadi doğru kuleye. en az iki kilometre yürü bakalım. lan bide, insan korkar ha kulede, koca ovada bir sen varsın bir de kule var. ulan ne günlerdi beee.
neyse kesin yarım saat takarlar nöbeti. beşte gelecekler, beşbuçukta gelir. kesin böyle olur. çünkü hep böyle oldu. aman sabahlar olmasın diye bir şarkı var ya, onun tam tersini söylersin. lan ne pis ayaz eser,
sabah ezanı okunur, hah dersin az kaldı. neyse gelirler sende gidersin, bi traş falan olursun, uyuyamazsın,
çay ocağı her yer kapalı. öyle mal gibi beklersin. çok zordur üç beş nöbeti.