bugün

animals as leaders

Animals as Leaders, 8 tel gitaristi, Tosin Abasi tarafından, Washington, D.C içinde kurulmuş; enstrümantal progresif metal yapan bir solo projesidir. Projeyle aynı ismi taşıyan ilk albümleri, 2009 yılının Nisan ayında, Prosthetic Stüdyosu tarafından yayımlanmıştır.

Proje, Tosin Abasi nin eski grubu olan Reflux ün küllerinden doğmuştur. Albüm, bünyesinden çıkardığı Heavy Metal albümleriyle bilenen Prosthetic Stüdyosuv nun, Abasi nin çalışmalarını görüp, Abasi ye kendileri için bir solo albüm yazmasını istemeleriyle doğmuştur. Fakat Abasi önceleri böyle bir çalışmanın egoistik ve gereksiz olduğunu düşünerek, teklifi reddetmiş; Reflux dağıldığında ise stüdyosunun teklifini kabul ederek çalışmalara başlamıştır.

Grubun ismi olan Animals as Leaders, Daniel Quinn in 1992 yılında yayımlanan Ishmael adlı romanın konusu olan insaniçincilik kavramından gelmiştir. Abasi bu ismi insanlara, tüm insanların esasen birer hayvan olduklarını hatırlatmak için seçmiştir.

Projenin ilk albümü Animals as Leaders, 2008 yılının başlarında kaydedilmiştir. Tüm gitar ve bas gitar kayıtları Abasi tarafından «amplifikatörsüz» olarak kaydedilirken, davullar ve diğer sentez efektler mühendis ]Misha Mansoor tarafından programlanmıştır.

Albüm, 28 Nisan 2009 da Prosthetic Stüdyosu tarafından yayımlanmıştır.

Projenin diğer üyeleri aşağıdadır;

Javier Reyes
Navene Koperweis
Chebon Littlefield