bugün

uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler

- kalkış ve iniş meydanlarının doğru olarak teyid edilmesi. ("sabiha gökçen mi? o da kim yahu?" şeklindeki sorular eşliğinde, kaçırmak üzere olduğunuz uçağın kalkmasına 1 saat kaldığını öğrenmemeniz için elzemdir. bu durum, sadece ucuz kampanyalarla akıl karıştıran yerli havayol şirketleri için geçerli değildir. zira, gıcık tacik havayollarının sadece anadolu yakasından uçabileceğini hayal bile edemeyen bendeniz tarafından yaşanmıştır. uçağın kalkmasına 1 saat kala durumu öğrendiğim yeşilköy'den, helikopter kiralasam anca yetişeceğim mesafeye, şirketimizin 'manyak' şöförlerinden birisi tarafından tam zamanında ulaştırıldım.)

- sudan ucuz yurt dışı bilet alırken, 'charter' olup olmadığına dikkat etmek, muhtemelen o kadar ucuza charter olan uçuşun, bütün detaylarını (inilecek meydan, vergiler, aktarmalar vs. vs.) en ince ayrıntısıyla öğrenmek. (yaşanmamış olsa da, "evet sayın yolcularımız, paris'te 'atlayacaklar' lütfen kapılara yaklaşsın anonsu ve sırtınıza geçiriliveren bir back-pack eşliğinde, bilet alırken hiç de zikredilmeyen 'eyfel kulesine kuşbakışı yaklaşım' detayını da sürpriz olarak yaşamanız pek muhtemeldir bu gidişle.)

- uzun bir uçuş yapacaksanız ve bazı güvenlik, konfor vs. takıntılarınız varsa, kesinlikle o seferdeki uçağın modelini öğrenmek. (Burda espiri yapmıycam. Eğer 10-12 saatlik bir abd ya da uzakdoğu uçuşu planlıyorsanız, muhtemelen çeşitli şirketlerden fiyat alternatifleri alınmıştır. tercihinizi fiyattan yana kullandıktan sonra, eğer sizinkinde boeing, diğer firmada airbus ya da sizinkinde daha eski bir model diğer firmada daha yeni bir uçak varsa, 100-150 dolar fark için, hem hayati riskler hem de uzun yol boyunca bir konforsuzluk satın almayın derim)

- yine uzun uçuşlarda, aktarma yapılacaksa bu detayların net olarak öğrenilmesi. (heathrow'da geçireceğiniz 4 saatlik sürede, küçük bir londra turu bile atılabileceğini düşünürken, o sürenin bir uçaktan diğerine ulaşmak için, maraton temposuyla koşulduğunda anca yettiğini öğrendikten sonra...)

- yurt içi mi? yahu en uzun mesafe 1 saat 10 dakika. hangisi ucuzsa alın, binin, giderken de içinizden dua edin. yemek falan da vermesinler zaten. hatta o paraya taşa otursan yine çekilir.

iftara kadar aklıma gelen detaylar bunlar. akşamın ilk sigarasından sonra bu entry saçma bulunup kendisini imha edebilir, ya da mantıklı bulunup üzerine ilaveler de gelebilir. yemek rehavet yaparsa aynen böyle kalır...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar