bugün

felaket temalı filmlerin olmazsa olmazları

*felaketi bir şekilde önceden gören adamın-kadının (meteoroloji vs mühendisidir kesinlikle) mutlaka bir oğlu vardır. bu adam veya kadın felaketi engellemekle uğraşırken o çocuk muhakkak ki arkadaş grubuyla abd nin felakete uğrayan sokaklarında koşturmaktadırlar. (abd diyorum tabii her felaket orayı vuruyor)

*abd başkanı telefonla önce genelkurmay başkanını sonra felaketi önlemeye çalışan adamı - kadına arar, önleme planını anlatan kurtarıcı genellikle umutsuzdur, hep çok düşük bir ihtimal vardır, o gerçekleşirse ancak kurtulabilir dünya (tabiki gerçekleşir)

*abd başkanı bu telefonu kaparken her zaman "tanrı yardımcımız olsun" der. (bkz: cumhuriyetçi filmleri)

*felaketi önleme planlarından biri hep nükleer bomba patlatmak, uzaya eleman göndermek falandır. bizim gibi normal yolları denemezler, o nükleer mutlaka plana katılır ufak bişeymiş gibi.

*felaket sırasında hep dünyanın çeşitli ülkelerinin başkentlerini gösterir kamera, asıl felaket abd yi vuracaktır tabi.

*felaket hep 2-3 evrede oluşur. önce ufak ufak başlar, herkes panik olur sonra durulur ortalık. sonra biraz daha şiddetlenme evresi vardır, gene durulur ve 3. evre her zaman felaketin en fena evresidir, bütün planlar onu engellemek üzerine yapılır, ilk ikisinde ölen ölür kalan sağlar bizimdir.

*bir kısmında abd başkanıda dahil halkın bir kısmı hep ölür fakat kurtarıcı adam-kadın ve çocuğu asla ölmez. hiç görmedim.