bugün

20 temmuz 2010 çukurca terör saldırısı

sorunun çözülmemesinin sebebi yeterince demokratik olmamamız değil gerektiğinden fazla demokratik olmamız. biz bu adamlara ne kadar hak özgürlük verirsek verelim fark etmez sona ulaşmadan yani toprağı vermeden durmayacaklar. öyle yok kürt haklarını artıralım, özgürlük verelim falan hikaye. böyle saçma sapan uygulamalarla devam eder gider bu süreç. çözüm için 2 yol var:
1- ver kurtul.
2- şu demokrasi, insan hakları saçmalıklarını bir kenara bırak. önüne geleni, yakaladığını, tuttuğunu ibreti alemlik meydanda gebert. ayrıca bu kadar kanunlara uymak zorunda kalan askerlerle çözüm çok zordur. hatırlarsanız 90'lı yılların ortalarında pkk ile mücadele için özel eğitimli polis birlikleri seyyar olarak dağa salınmıştı. analarını da sikmişlerdi hani. tam örgüt bitmek üzereydi ki yok o polisler sivil halka zarar veriyor, yok yaptıklarıyla şiddeti tırmandırıp terörü besliyor diye sözüm ona pembe romantiklerimizin baskısıyla kaldırılmıştı.
şimdi birinci yolu seçersek bu kadar şehidin aziz hatırasını hiçe sayıp, yapılan onca mücadeleyi çöpe atıp yenilgiyi kabul etmiş oluruz ki böyle bir seçenek düşünülemez bile. bu durumda ya güvenlik sebebiyle bazı insan hakları ve demokrasi konularından taviz vereceğiz ya da böyle devam etmesine göz yumacağız.

ayrıca belki komplo teorisi niteliğinde bu sözüm ama örgütün eylemlerini artırmış olma sebebi referandumda evet'i tek destekleyen parti olan akp'yi yıpratma ve halkı sırf akp'ye kızdırıp hayır oyu kullanmaya yönelik olabilir. hatta benim kanaatimce doğrudan belli çevrelerin emriyle o yüzden saldırıları artırdı bu orospu çocukları.