bugün

eve çıkacak öğrencilere tavsiyeler

1- "kızlar olacak, çoşacağız" gibi hayallere kapılmayın. yok yani. yıl boyunca 1 tane yaparsanız "oldu be" diyebilirsiniz. piçseniz bişey diyemem ama.

2- yemekler. enerji-maliyet-zaman hesaplarınızı iyi yapın. "evde yemek yapıp tasarrufa gireriz" diye cebinizdeki tüm para gider animallah. yaşadım da biliyorum. 2,5 liralık tantuni yerine, sebzeli tavuk yapalım dedik. ekmeği ile kolası ile diğer malzemeleri ile kol gibi fatura çıktı. enerji ve zaman faktörlerindeki kaybı saymıyorum bile.

3- muhakkak eve çıkmadan önce digitürk-dsmart hayalleriniz olacak. olmasın onalr, pek bi getirisi yok. internet bağlatırsınız oradan mis gibi takip edersiniz, pornonuzu indirirsiniz, efendime söyleyeyim derbi günleri de çıkar dışarda izlersiniz.

4- çıkacağınız kişiler. bu çok önemli. bazıları olur 3 ay yurtta kalıp hemen hooop eve çıkar. bazılarıysa yurtta 2 yıl kalır sonra eve çıkar. ikisinin sonuçları aynı olabilir. bu işin pek garantisi yok çünkü. ev yaşamı her zaman farklıdır. illaki ilk sürtüşmeyi oda paylaşımında yaşayacaksınız, benim önerim bu konularda sike sike baskın olmaya bakın.

5-komşular. bu sizin elinizde olmayan bir sebep. mesela şuan bizim komşular 1 yıldır bir kap yemek bile getirmedi. biz evde yaptığımız yemeği götürdük "tabak boş gelmez bari" diye, tabağı bile boş getirdiler. gürültü falan da 12'den sonra yapmazsınız bi sik yapamazlar zaten. 12'den sonra da hayvan gibi bağırmayın yani.

6- ev sahibi. hepsi aynıdır bunların. 1-2 kişi dışında aynılarını gördüm hep. "her ay paramı getirin de ne haliniz varsa görün" pis herif.

geçmiş olsun.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar