bugün

bir kürt ün türkçe konuşmak zorunda kalması

bir yabancıya söylesen bunu, silah zoruyla konuşturuyorlar sanacak amk. 18 yıl elazığ'da yaşadım, çevre vilayetlere gittim geldim. kimseye "aa kürtçe konuşuyor tu kaka" denildiğine rastlamadım.

he ama eğitimde ve resmi işlerde bahsediyorsanız, kusura bakmayın ama sike sike konuşmak zorunda herkes türkçeyi. eğer bunu kabul etmiyorsan, ayrılıkçı olarak sana sonuna kadar "pkk'lı" etiketini yapıştırırım. hemen açıklayayım;

ailede kürtçe konuşacaksın (normal bu)
ilkokulda kürtçe eğitim alacaksın
ortaokulda kürtçe eğitim alacaksın
lisede kürtçe eğitim alacaksın

amk üniversiteye sonra nasıl geleceksin? buna cevap olarak genelde "doğuda bir kürt üniversitesi" derler, heh işte bu sebeple sana ayrılıkçı derim işte. "ana dil" diye bıdı bıdı ederek, doğuda özerk bir yapının kapısını açmaya çalışma amacın belli olur çünkü yavrum ?

türkiye'de yabancı dilde eğitim veren okullara gelirsek; ingilizce'ye muhalefet ediyorsan senle tartışmaya bile girmem üzgünüm.

yabancılar için kendi dillerinde eğitim veren okullara ise gelirsek; kimliklerine bakmak yeterli olur. "ingiliz-alman-fransız" yazmaz, ingiltere vatandaşı-fransa vatandaşı yazar, kürtler de bu ülkede türkiye cumhuriyeti vatandaşı. heh ona da karşı çıkarsan bildiğin üzere yine ayrılıkçı damgasını yersin, burdan küfür yersin.
güncel Önemli Başlıklar