bugün

ilgisiz bir sevgiliye sahip olmak

etrafınızda birbirine cidden ilgili ve alakalı çiftler varsa, acayip sorun haline gelen durumdur.

son 2 gündür başıma dank eden durumdur arkadaşlar bu. lys sebebiyle, antalya'ya gittim cumartesi günü. saat 7'de kalktım, 4 saatlik otobüs yolculuğu ile antalya'ya vardık.

sabah saat 7'de yanımda bulunan arkadaşı, sevgilisi uyanması için 4 kez arayıp 3 de mesaj göndermiş. ama bizimkinden öyle şeyler beklemek tabii ki büyük bir aptallık olur. neyse biz antalya'ya geldik, hala mesaj geliyor benim arkadaşa. bir kaç saat geçti, kalacağımız yere geldik, telefonum çaldı, mesaj geldi.

gelen mesaj sevgili şahsından idi ve aynen şöyle yazıyordu "bu sabah popmundo'ya girdin mi?". ulan sen neyden bahsediyorsun? ben saat 7'de otobüse binmişim, popmundo'yu mu düşüneceğim sabahın köründe. hadi onu geçtim, ilk önce bir naber napıyosun falan der insan ya, bu kadar olmaz. neyse, cevap olarak hayır dedim, tamam dedi; bitti.

yerleştik falan... dolaştık. bu sırada ben ona mesaj attım, cevap geldi falan, konuştuk biraz, kısa kesti o ve bitti. akşam oldu, kalacağımız yere gelir gelmez uyudum. saat 9'da bir mesaj gelmiş, ben saat 10'da okudum. bir arkadaştan, benim hatunu görmüş konuşmuşlar falan onu anlatıyor. ya düşünüyorum, bana söylemeden çıkmazdı; niye bu kez böyle oldu. neyse bir şey demedim, evde bunalmıştım falan dedi, bana hala mesaj atmıyordu tabii, ben attım sordum halini hatrını. yatarken sınavında başarılar dedi, garipsedim.

ertesi gün cep telefonumu odada bıraktım, malum sınava almıyorlar. sınav 12'de bitti. saat 14'de odamıza döndük ve telefonumu açtım. iki arkadaş mesaj atmış, nasıldı falan diye sormuş. annem kuzenim eniştem falan aradı. bizimkinden ses soluk yok.

2 saat geçti, bari ben yazayım dedim. "napıyosun" dedim. cevap yok. 1 saat sonra cevap geldi; "denizdeyim. ya sende erkan'ın numarası var mı?". işi düşmese yazmayacak belki de. 2 mesaj attı, biri popmundo diğer erkan'ın numarası. neyse numara yok dedim, "tamam, ben denize giriyorum" dedi, "tamam kiminlesin ve neredesin" dedim, ona da cevap 50 dk sonra geldi. ne hoş değil mi?

neyse, eve dönüyoruz artık. 4 saat yolculuk yine. bir şey sordu, cevabını vermeye kalmadan, daha cevap mesajını göndermeden "neyse ben duşa giriyorum" yazdı ve gitti.

saatler ilerledi, bir soru daha sordu, cevabını verdim, "neyse benim işim var, yazarım tekrar" yazdı. 10 dk sonra neyse vazgeçtim dedi. 20 dk sonra da dışarıda olduğunu söyledi. son 7 aydır, özel durumlar haricinde bir kez dışarıya çıkmayan kız, son 2 gündür geceli gündüzlü dışarda. ne kadar garip.

dışarıya çıktı saat 20'de, gece 23 oldu saat hala tek bir mesaj yok. bari ben atayım dedim yine napıyosun diye, cevap yine yok. 20 dk sonra "televizyonda" olduğunu söyledi...

bu duruma acayip sinirlendim ve şuan yukarıya yazdığım hemen hemen her şeyi anlattım. tek tek mesajla üşenmeden yazdım. ayrı ayrı 3 mesaj geldi, "iyi ne güzel", "onun gibisini bul öyleyse", "yarın konuşuruz".

neyse...

yanımdaki arkadaşın şarjı bitti cumartesi günü, bugün eve dönerken otobüste telefonunu açtı. trcell biliyorsunuz mesaj gönderiyor, ulaşılamayan bir telefon açılınca; arkadaşın sevgilisine de göndermiş olacak ki, telefonu açar açmaz aradı ve konuştular falan. ben sadece bir kaç harf mesaj bekliyorum, onu bile vermiyor. yok.