bugün

inci sözlük ün okan a seslenişi

her ne kadar arkadaşın çizdiği inci tablosuyla gerçek inci arasında farklar olsa da şahane yazıdır. zaten öyle bir yazıyı kaleme alırken "ehühü aslında hepimiz bu kadar değiliz bazılarımız harbi mal, onları saymıyorum" diyemez insan. onun yerine aynen böyle kuyruğu dik tutar "ulan malsak da sisteminiz yüzünden malız" der. gerçekten başarılı olmuş yazı ve mesajlar çok güzel verilmiş bu bağlamda.

peki inci sizlük gerçekten bu kadar anarşist, bu kadar eşitlikçi mi? tek yaptıkları 7/24 küfür etmek olan bazı arkadaşlar var orada. onlar sadece inci imajına vurulmuş, şöyle de kral mekan böyle de siker gibi gazlara gelip üyelik almışlar ve olayın altındaki anarşist tutumdan bihaberler. onlar da sistemin ürünleri, onları da sevelim tamam ama bu laflar sadece yazarken güzel. zira hergün dışarı çıktığımda etek boyumdan saç şeklime, topuklu ayakkabımdan sevgilimle elele gezmeme kadar herşeyime laflar sayan, hayatı bana çekilmez kılan kişiler aynı zamanda bu arkadaşlar. ve özür dilerim bende bozuk sistemin bozuk evladıdır deyip de hepsini bağrıma basacak yüce bir gönül yok.

bu sebepledir ki bazı şeyleri daha net koymak ve daha köşeli bir duruş sergilemek lazım. evet, sisteme karşıyız ve reddediyoruz bize dayattıklarını. evet eşitlikçiyiz, birbirimize küfür ediyoruz. ama küfür ederken de eşitlikçiliğimizi koruyoruz, kadınları sadece 'gideri olan-olmayan' diye ayırmıyoruz, onlarla da aynı olduğumuzu biliyoruz demek lazım. ayrıca politik başlık açmak yasakken bunları takmıyormuş gibi görünmek kolay. marifet siyasi konuları da aynı 'eşitlikçi' çerçevede taartışmayı becerip hala sağ kalabilmekte. marifet 'am, göt, meme' triosunun ötesine geçtiğinde de avcunda bir şeyler tutabilme.