bugün

22 mayıs 2010 akp nin hükümranlığının sona ermesi

dereyi görmeden paçaları sıvamamak gerekir. seçimler gelene kadar daha ne politikalar, ne yıldırmalar, caydırmalar, karalamalar olur bilmek mümkün değildir. şu an muhalefet partinin iktidardan daha popüler hale geldiği doğru, ancak bu durumu basitçe "iktidarın mumu artık söndü" gibi cümlelerle açıklamak doğru değildir. seneelerdir puan farkıyla liderliğini sürdüren iktidar pat diye koltuktan inecek değildir, ne yazık ki.

belirli bir zaman geçtikten sonra muhalefet partisinde kısa sürede meydana gelen bu büyük değişimlerin altında farklı olaylar varsa meydana çıkacaktır.

lakin yine de söz konusu gelişmelerden iyimser birkaç şey çıkarmak istenirse şunlar söylenebilir imho; muhalefetin hizmet kalitesi ve güvenilirliği yükselir ise bu iktidardaki partiyi de kendi seviyesini bu alanlarda yükseltmeye itecektir. iktidar halkın gözündeki imajını iyileştirmeye gidecek, "ananı da al git" dememeye özen gösterecektir. orta vadede (türkiye şartlarında orta vade 1-2 yıl oluyor) seçimlerde oy dengeleri değiştiğinde ise muhalefetin başındaki kişinin liderlik vasıfları önümüzdeki dönemi şekillendirecek.