bugün
- sözlükteki kaliteli yazarlar31
- türkiye tarihinin en yüksek asgari maaşı13
- turşu limonla mı olur sirkeyle mi anketi5
- 174 kaslı mühendis9
- gabar'dan petrol buldukça üzülen chp liler5
- mazot fiyatlarının suçlusu11
- yazarların fobileri3
- en başarılı türkiye'nin 2026 rte türkiyesi olması11
- ioçk'nın müziği3
- beni eğlendirin3
- sözlüğe video yükleyebilmek3
- almanya da yaşayan yazarlar8
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması18
- sevgiliyle sabaha kadar çığlık serisini izlemek3
- olsa da yesek3
- heidinin dedesi5
- heidinin terörist olma ihtimali5
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları24
- 195 kaslı pilot10
- ismet gürbüz3
- gelecekteki sevgiliye not3
- tırrex2
- islamda namaz yoktur37
- gecenin müslüm gürses şarkısı2
- bir sözlük erkegine merhaba adın ney diye sormak7
- padişahların aşk şiiri yazma samimiyetsizliği6
- iblis'in sesini duymak3
- kanal i zasyon3
- ikiz doğurmak6
- şeftali11
- yazarların güncel flört listesi6
- şu an bir yerlerde ayin yapan sözlük yazarları2
- sözlüğün reisi kim anketi19
- manifestten hangi kızla sevişirdin4
- bik bik'in jeopolitik ve stratejik önemi15
- crushtan hangi erkekle sevişirdin4
- gocu'nun raci şaşmaz'a benzerliği3
- borsa8
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı15
- sevilen kıza cv yollamak7
- ben daha iyilerine layığım2
- antipanik sizce biraz antipatik mi12
- ülkü ocaklarının entelektüel alt yapısı5
- israil'in nükleer silahları imha edilmelidir18
- ünlüler neden uyuşturucu kullanır21
- geceye bir şarkı sözü bırak2
- doğum günümü kutlayan herkese teşekkür ederim3
- gece evde şarap kalmaması4
- kürdistancıların vatandaşlıktan çıkarılması7
- doğru karpuz seçemeyen erkek12
Macaristan'ın başkenti olan Budapeşte, Buda, Peşte ve Obuda'nın bir araya gelmesiyle oluşur. Fakat bütün Budapeşte'yi toplu taşıma aracı olmadan da yani yürüyerek gezebilirsiniz çünkü o kadar küçük bir şehir aslında. Turistler için 72 saati yaklaşık 20 euro olan , bütün toplu taşıma araçlarını kapsayan bileti aldığımda gayet mutlu olsam da sonra ne kadar gereksiz olduğunu kavradım.. Tabi bütün bunlar deneyim aslında! Eğer bunu almasaydım Budapeşte'deki yol harcamam en fazla 5 euro olcaktı. Kimsenin bilet kontrolü yaptığını görmedim bir iki metro dışında!
Kalbimin bir yarısını Viyana'da diğer yarısını da orada bıraktığım şehir, K. Atatürk Caddesine ve Gül Baba Türbesine sahiptir. Cana yakındır ama siz sessizliğinden ve gizli hüznünden büyük bir keyif alarak dolaşırsınız sokaklarında. Bir de Tuna kıyısına gidip bir banka oturursanız ve Travis'le iseniz o an sizden mutlusu yoktur.
(bkz: Travis)
Pahalı mıdır Budapeşte? değildir ama ucuz da değildir. an itibariyle 0.00362233247 Euros= 1 Forint ama aldanmayın. Market fiyatları aşağı yukarı aynı. Bir cafeye oturduğunuzda istanbul'da ne kadar ödüyorsanız ortalama orada da öyledir. Kızların kesinlikle kuaföre gitmemesi gerektiğine inandığım şehirdir. Evet! Sokak aralarındaki gayet kötü görünümlü,içine girince nereye düştüm dedirten bir kuaförde bile bir fön 15 euro! he bir de saçınızı yıkamadan fön yapamıyolar! ayrıca önce kurutma makinesi sonra düzleştirici kullanıyolar. hayır tabi ki fönü çektirmedim çünkü viyana'da 20 verecektim! * *
Newyork Cafesine gidip sıcak çikolatısnı için.
Zamanınız varsa Budapeşte'den 1 saat uzaklıktaki Szendentre'ye de gidin. Hatta hediyelik eşyalarınızı buradan temin edin çünkü daha ucuz.
(bkz: Szentendre)
Budapeşte'de Görülmesi Gereken Yerleden Birkaçı:
(bkz: Heroes Square)
(bkz: Opera House)
(bkz: St Stephen s Basilica)
(bkz: Fishermen s Bastion)
(bkz: Aradi Utca)
(bkz: Chain Bridge)
(bkz: The Buda Castle)
(bkz: Great Synagogue)
http://www.flickr.com/pho...272/show/with/4615409704/
Kalbimin bir yarısını Viyana'da diğer yarısını da orada bıraktığım şehir, K. Atatürk Caddesine ve Gül Baba Türbesine sahiptir. Cana yakındır ama siz sessizliğinden ve gizli hüznünden büyük bir keyif alarak dolaşırsınız sokaklarında. Bir de Tuna kıyısına gidip bir banka oturursanız ve Travis'le iseniz o an sizden mutlusu yoktur.
(bkz: Travis)
Pahalı mıdır Budapeşte? değildir ama ucuz da değildir. an itibariyle 0.00362233247 Euros= 1 Forint ama aldanmayın. Market fiyatları aşağı yukarı aynı. Bir cafeye oturduğunuzda istanbul'da ne kadar ödüyorsanız ortalama orada da öyledir. Kızların kesinlikle kuaföre gitmemesi gerektiğine inandığım şehirdir. Evet! Sokak aralarındaki gayet kötü görünümlü,içine girince nereye düştüm dedirten bir kuaförde bile bir fön 15 euro! he bir de saçınızı yıkamadan fön yapamıyolar! ayrıca önce kurutma makinesi sonra düzleştirici kullanıyolar. hayır tabi ki fönü çektirmedim çünkü viyana'da 20 verecektim! * *
Newyork Cafesine gidip sıcak çikolatısnı için.
Zamanınız varsa Budapeşte'den 1 saat uzaklıktaki Szendentre'ye de gidin. Hatta hediyelik eşyalarınızı buradan temin edin çünkü daha ucuz.
(bkz: Szentendre)
Budapeşte'de Görülmesi Gereken Yerleden Birkaçı:
(bkz: Heroes Square)
(bkz: Opera House)
(bkz: St Stephen s Basilica)
(bkz: Fishermen s Bastion)
(bkz: Aradi Utca)
(bkz: Chain Bridge)
(bkz: The Buda Castle)
(bkz: Great Synagogue)
http://www.flickr.com/pho...272/show/with/4615409704/
Gündemdeki Haberler