bugün

south park ta hz muhammed e hakaret edilmesi

efendim söz konusu olan şey inançtır, herhangi birine duyulan fanatizm değil. inan ya da inanma, tasvip et ya da etme, herkes inançlara saygılı olmak zorundadır. evet efendim zorundadır. ha saygılı değilsen, o vakit saygısızsın derim ben sana, hatta bu yaptığın bayağı bir harekettir derim. gidip de "southpark oğlum bu, herkeşlerle dalga geçiyor adamlar zaten ne olacak ki" demem.
başka dinlerle de dalga geçilmiş ama hiç kimse bu kadar alınmamış, köpürüp kabarmamış. her zamanki gibi bir müslümanlar arıza çıkarmış..
ister müslüman ol ister budist; "hassas ve inancına bağlı" bir insansan inançlarla dalga geçilmesini hoş karşılamazsın, karşılayamazsın. nokta.

not: bu entry, yalnızca hz. muhammed değil, hz. isa ve hz. musa ile dalga geçildiğinde anıra anıra gülen saygı yoksunu insanları da kapsamaktadır. zaten kendilerini koyu müslüman olarak lanse edip diğer peygamberleri inkar edercesine dalga geçmek ve saygısızlıkta bulunmak akıllara zarar ve tadından yenmeyen bir çelişkidir, o da başka bir entrynin konusudur.