bugün

46 cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

46. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu ( presidential tour of turkey ) bu sene geçen seneye göre 1 hafta geriye alınarak başlıyor. 11 nisan günü istanbul da koşulacak 5.8 km lik prolog ( zamana karşı) etabıyla start alacak ve devam edecek 8 etap ilebirlikte 18 nisan günü alanya da son bulacak.

bu sene yarışın bir kaç farklılığı var. turumuz bu sene bisiklet turlarının şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2.hc ( hors category ) ye yükseldi ve kendi kategorisinde dünyanın en prestijli 17 yarışından biri haline geldi. zaten bu kategorinin bir üst düzeyi de herkesin bildiği büyük turlar olan tour de france , giro di italia ve la vuelta dır. zaten son 2 senedir türkiye de bu turların kalitesinde bir organizasyon düzenlemektedir. dünya da çapında 123 ülkeye günde 2 saat canlı yayın yapılarak tanıtım yapılmaktadır. bu sene değişen bir diğer şey ise etaplarda yapılan değişiklikler. geçen sene koşulan izmir - kuşadası etabı iptal edilerek , direk olarak kuşadası - turgutreis olarak düzenlendi. bir diğer etap değişikliği ise marmaris - pamukkale ve denizli - fethiye etaplarıdır. geçen seneye göre bu etaplarla birlikte tırmanışlar fazlalaşmış ve zorluk dereceside artmıştır.

bu sene türkiye milli takımı ile birlikte 4 profesyonel takım ( liquigas - doimo , footon - servetto , lampre farnese vini , team htc - columbia ) ve 10 tane profesyonel kıta takımının ( carmiooro ngc , ccc - polsat - polkowice , cofidis - le credit en ligne , colnago - csf inox , de rosa - stac plastic , isd neri , Scott - Marcondes Cesar - Sao Jose dos Campos , Skil - Shimano , Vorarlberg - Corratec , Xacobeo - Galicia , toplam 15 takım ve 116 bisikletçinin katılımıyla düzenlenecek olan tur 11 nisan gününde 18 nisan gününe kadar trt den ve eurosportdan da canlı olarak izlenebilecetir.

ayrıca bu sene genç yetenek Peter sagan ( liquigas - doimo ) , estonyalı rein taaramae ( cofidis ) ve usta isim daniela bennati de tura katılacak isimlerden olacaklar.