bugün

anayasa değişikliği paketi

paketten çıka çıka haşmetlü efendimizin tataaa diye çıkmasına kesin gözüyle baktığım olaydır.

demokrasi ayağına demokrasiyi alenen iğfal etmenin süslü, boyalı halinden öte değildir. madem demokrasinin gereğidir, izin veriniz ağalar beyler; sokaktaki kasabınızı, sütçünüzü, overlokçunuzu da meclis seçsin. saçma mı? değil. bu pakette ne yazdığını sanıyorsunuz???

meclis seçsin demek haşmetlü efendimiz seçsin demektir. mahkemenin yargıcını, meclisteki çoğunluğuna dayanarak müteahhidin, işadamının, şark kurnazı politikacının, aşiret ağasının, bilmem kaç köyün sahibinin, oğluna gemicik alanların, hazineden parti yardımını hortumlayanların seçtiği nerde görülmüş, nerde işitilmiştir?

suç olan paket geçerse yasalaşacak düzenleme kapsamında bu sayılanların hakimi yargıcı seçmeleri değildir. suç olan senin ve benim, bu adamları siyasetçi diye taltif edip başımıza sarmaktır. anlaşılan o ki, sana da bana da layık olan suudi arabistan kralının bahşettiğinden daha öte bir demokrasi düzeyi değildir. zira demokrasi sana da bana da hem de iki gömlek bol gelmektedir. demokrasinin ne olduğunu o zaman anlayacaksın, o zaman anlayacağım zaten.

o gün "demokrasi meclisse, halk nedir hacı" deyince aval aval bakınmasın particiler, fener galatasaray maçına gitmiş gibi ellerinde flama sallayanlar... o gün kimse bana küçük demesin.