bugün

kadınların maço erkek saplantısı

cinsiyetler ayriminin pek de kalmadigi modern hayatta belirgin cizgilerle dogrulugu saptanamayacak onerme. erkekler daha feminen davranislar gostermekte ve kadinlar ise daha maskulen tavirlarin icine girmektedir. eski kadin degildir artik modernizmin yeni kadini. kendini ispatlamak zorundadir dis hayatta her daim. bu da onu disaridaki maskulen rakiplerinin arasinda sorumluluk almaya hazir, yonetebilme yetenegi gelismis bir kadin yapmaktadir. ancak, domestic sphere`de (domestik alanlarda) kadin, kadinlik icguduleriyle yuzlesirken baba modeli ile birlikte maskulen bir erkek arayisina girer.
en basta belirttigim erkeklerin maskulinetisini yitirme olayi da bildigimiz feminen tavirlar degildir. topraktan kopartilan erkek kendini daha dogrusu rustunu ispatlama imkani bir turlu bulamamakta ve bu konuda tavizler verebilmektedir. o da artik sistemin isleyen carklarindan biri olmus; ev sorumluluklari yari yariya azaltilmis calisan esiyle birlikte ve bir garip denklem kurulmustur. ruhsal anlamda bu yitirilmis (ya da sulandirilmis) maskulinite ancak dissal faktorlerle birlikte kadinin uzerinde yuzeysel bir etki olarak var olabilmektedir. o nedenledir ki, yaka dugmeni kapat, mini etek giyme`den oteye gecemez bu maskulinite.
toparlamak gerekirse, basliktaki kadinlarin maco erkek saplantisi yalnizca cinsiyetlerden biri ile ilgili olarak degil toplumsal ve daha onemlisi ekonomik faktorler goz onunde alinarak her iki cinsiyet bazinda incelenmelidir.