bugün

savaş kaybettiği için müslüman olan türk halkı

gerçek bir olaydır. çünkü din değiştirmeleri genellikle savaş sonucunda olmuştur. düşünün bugünkü ortadoğu, araplar tarafından fethedilmeden önce aramca ve rumca konuşan ve hristiyanların yaşadığı bir yer değil miydi ? orasının nispeten kolay biçimde müslümanların eline geçmesinin nedeni doğu roma'nın merkeziyle hristiyanlığın yorumuyla ilgili farklılıklardı. orası fetihten sonra önce müslümanlaştı, sonra araplaştı.

araplar hz ömer ve hz osman döneminde bugünkü iran, ırak, kuveyt, ermenistan, gürcistan, azerbaycan, pakistan ve afganistan, türkmenistan, özbekistan, tacikistan, katar, bahreyn, umman, yemen, bugünkü van, kars, ardahan, hakkari, şırnak ve bitlis illerini, suudi arabistan'ın doğusu ve güneybatı kazakistan'ı kapsayan sasanilere 651'de son verdiğinde kimle kaşılaştılar dersiniz ? tabii ki şamanist türklerle. araplar hem göktürklerle hazarlara hem de o dönemde göktürklerin batısı yöneten türgişlere karşı birçok sefer yapmışlardır. hazarlar bir ara bugünkü azerbaycan, ermenistan ve gürcistan'ı, göktürkler iran'ın batısı hariç her yerini ele geçirmişlerse de daha sonra araplar toparlanmış ve emeviler döneminde türklerin yaşadığı maveraünnehir, fergana ve harezm'i ele geçirmişlerdir. emeviler döneminde horasan'a atanan Kuteybe bin Müslüm,Yezid bin Mühelleb,Said bin Haraşi,Eşres bin Abdullah,Nasr bin Seyyar gibi valiler binlerce türkü öldürmüş olan arap komutanlardı. hele bunlardan yezid bin mühelleb "Ben türkleri öylesine öldüreceğim ki, akan kanlarıyla degirmen dönsün" demiştir. Tabi ki bu arada komutan Yezid'in yemin ettiği biçimiyle (sel gibi) Türklerin kanları akmıyor. Peki bu durumda ne yapılmalıydı! Fetvası yerine gelsin diye 12 bin ileri gelen türkü canlı olarak alıp kollarını bağlı biçimde bir irmağın kenarına götürüp orada tümünü kılıçtan geçirerek kanlarını ırmağa akıtıyorlar. Irmak kenarında da inşa ettikleri bir su değirmenini, bu bulanık sudan (yani su-kan karışımından) dönderiyorlar ve böylece arap komutanın fetvası yerine gelmiş oluyor.

700 yıllarında horasan,çok şiddetli savaşlara ve aldatılarak teslim alınan Türklerin acımasızca kılıçtan geçirilmesi gibi kanlı olaylara tanık olunur. başta beykent ve talakan'daki binlerce türk kılıçtan geçirilmiş, her türk ailenin evine bir arap ailesi yerleştirilmiş, 712'de araplara teslim olan semerkant'tan yılda 2 milyon 200 bin dirhem haraç alınmış, buhara'daki 50bin türk zorla askere alınmıştır. ayrıca abbasilerin çinlileri yendiği talas savaşında bilinenin aksine her 2 tarafta da türkler vardı.

inanmayanlar için arap-türk mücadelesi linkleri:

http://forum.memurlar.net...aspx?id=847874&page=1
http://www.ihkupcu.com/makale/dinemerakyonelim.htm
http://ahmetdursun374.blo...nliga-gecisleri-1/1887051
http://ahmetdursun374.blo...nliga-gecisleri-2/1887058

bu 4 halife döneminde arap imparatorluğu sınırları (hz osman dönemi): görsel

bu da arap imparatorluğunun emeviler dönemindeki genişlemesi *: görsel
güncel Önemli Başlıklar