bugün

alışverişte fiş fatura almayıp kalkınmıyoruz demek

eheh hakikaten ilginç bir durum çözümlemesiymiş, başlığı görünce aklıma geldi.

ya bu ülkede varlık barışı diye bir şey var gençler, bilmem haberdar mısınız? bu "varlık barışı"nın amacı; sahte fatura temin edip gider kalemini şişiren şirketin bu sahte faturalar dolayısıyla ödemediği, kaçırdığı vergiyi ekonomiye geri döndürme çabasıdır. fakat mevzu bahis barış şu şekilde işler;

şirket 10.000 liralık sahte fatura alır, kdv oranına göre devreden kdv'sine bu rakamı ekler (800 ya da 1800 tl diyelim biz ona) ve hoopp... david coperfield. sonuç nedir? devletten kaçırılan 800 ya da 1800 tl. devletin kasasına girmesi gerekiyordu değil mi bu paranın.

işte devlet kasasına girmeyen bu parayı devlet yasal takibat süresi olan 5 yıl bitmeden takibe alırsa ne ala, yoksa girdi paracıklar şirket kasasına... hadi takibatı başalttı diyelim. kaçırılan verginin yalnızca % 5'ini ister devlet bu durumda. der ki; kardeş sen bana kaçırdığın verginin %5'ini ver kurtul takibimden.

sonuç: % 18 kdv li bir işte devletin gasp edilen %13 hakkı : )))))

devletin vergi alması yahut vergi kutsiyeti kavramlarına bakış açınız beni zerre ilgilendirmiyor; fakat devlet bile hakkı olduğunu iddia ettiği paranın peşine düşmüyor arkadaş bu ülkede ki siz hangi fişcikten bahsediyorsunuz?