bugün

kamerasız telefon kullanmak

ben kamerali telefon kullanmiyorum, ama cok iyi bir fotograf makinem var, tatillere giderken onu yanima aliyorum. telefonla alo desem, sms yazsam yetiyor.

istesem en acayibini alirim. üstelik habire brosürleri de geliyor. neden aliim...kendimi iki yil daha kontrak altina girmeye zorliyiim...ne gerek var. internet komputer de var, en ala fotografi fotograf makinemiz cekiyor. ha statümüz de düsük oluversin, telefona gören adam secenler de yüzümüze bakmiyiversin, öylesinden zaten bi numara olmaz, n´olcak ki?

biz 30 u gecmis adamlariz, e mail bile yetiyor. bir de sms var... aslinda var ya, cep telefonu cok kötü bir alet, millet tarafindan devamli takip altindasin, telefonu acmasan, niye acmadin oluyor, nerdeydin oluyor... yolda bi bara oturup iki kadeh bi sey icmeye kalksan karin ariyor, firca yiyorsun, eskiden öyle miydi?.... suraya suraya giderdin, sonra da "kusura bakma unuttum karicigim" derdin, ne güzel oluyordu. simdi caarrt diye telefon caliyor, "birayi masada birak cabuk gel" emri aliyorsun....cok b.ktan bisey valla... hatta simdi bi de komputer programlari var, programa telefon numarasini veriyorsun, adam / kadin telefonun yerini 20 metre hatayla buluyor...gerci simdilik telefon sahibinin izniyle oluyormus o ama, mesela karin dese o isi senin telefon icin yapalim diye... hayir da diyemezsin... tamamen kontrol altindasin...güzel bi sey mi bu simdi yani.

ayrieten, o telefonlarin hepsini gizli servisler icabinda casusluk amaciyla kullaniyorlarmis, kac kitapta yaziyo...cep telefonu kapali oldugu zaman bile mikrofon gibi belirli merkezlere yayin yapabiliyormus, aküsünü cikartmadigin sürece sen telefonu bile kapatsan- telefonun bütün fonksiyonlari calisiyor. saati yazili olan smsler falan oldugu gibi duruyor. demek ki telefon kapatmak is degil. aküsünü cikartman lazim. o kamerali olanlari da görüntü gönderebiliyormus.

artik iyice "birileri bizi gözetliyor" olayina giriyoruz, harbiden valla...