bugün

mustafa kemal atatürk ü sevmiyorum

ataturku sevmeyenin, aslinda ataturkle alip veremedigi birseyin olmasindan cok ataturke buyuk hayranlik duyan insanlarla hilafa dustugu icin dile getirdigi sozdur, aynen oyle, bu soze verilen karsi tepki de ataturk icin degil; fikirlerini benimsemis bir onderin sevilmemesininden dolayi dile getirilen oznel bir tututmdur.
genelde ataturke olur olmaz tepki verenin derdi onu sevmemek olmadigi gibi, ataturke hicbir suretle laf ettirmeyenin derdi de ataturkun manevi kisiligini muhafaza etmek degildir.
bu sadece her iki tarafin kendi kendini kandirdigi bir avunmadir.

ataturk'un sevilmesiyle sevilmemesi arasinda ne tur bir hissi farkin oldugunun onemi yoktur. buna ragmen dunyanin hicbir yerinde bir tarihi kisilik bu kadar yipratilmamistir. bir taraf elestirerek iyi bir sey yaptigini sanmaktadir ki iyi birsey yaptigini dusunmesinden mutevellit iyi birsey denemez, diger taraf buna reaksiyon gostererek koruyucu oldugunu dusunmektedir ki yanilmaktadir.

uzun sayilabilecek ve ataturku sevme-sevmeme gibi bir terazinin sahsim adina sozkonusu olmadigini anlatmaya calistigim bunca sozden sonra belki yine birileri sozlerimden ataturku sevmedigimi, baska birileri ise sozlerimin onlara karsi bir cikarma oldugu dusunecektir.

dilerdim ki turkiye'de bazi kavramlarin varliginin ya da yoklugunun alerji etkisi hic olmasa.
güncel Önemli Başlıklar