bugün

köy enstitüsü mezunu öğretmenler

sınıfa gelip ders anlatmak yerine iktidardaki hükümetin ağzına sıçmaya bakarlar. 11-12 yaşında ağzından çıkan tek kelimeyi bile anlamayan öğrencilerin kafalarını bulandırırlar. bildikleri hep eski metodlar, güncelliğini yitirmiş bilgilerdir. öğrencilerin velilerine saygı göstermezler hele tembel çocukların ailelerine -hele ki cahillerse- adeta görüşmeyi zehir ederler. bu tip velilerin onurlarını kırmayı çok severler.

hafta sonları da öğretmenevlerine gidip saatlerce okey, batak, tavla v.s oynarlar. bunların sayelerinde öğretmenevlerinin kıraathanelerden farkı kalmamıştır. okulda sigara yasağı olmasına rağmen okulda sigara içerler. 28 şubat sürecinde en büyük darbeyi yiyen eğitim sahasının bu hale gelmesinde darbe şakşakçısı olmaları sebebiyle köy enstitüsü mezunu öğretmenlerin katkısı büyüktür.

bir de 80 yaşına gelmişleri vardır ki ısrarla, kimseye faydası olmadığı halde, eski bilgileriyle mesleklerine devam ederler. "açın gençlerin önünü artık" diyen gençlerin kendilerine anaavrat gitmeleri evladır.