bugün

2009 eylül işsizlik oranının yüzde 13 4 olması

inanılmaz bir orandır, inanılmaz. türkiye yerine x koysanız, x'i bir afrika ülkesi olarak düşünürdüm. hala muasır medeniyetlerden bahseden bir ülkenin, nüfusunun büyük bölümünü (ki 4 milyon kişi demek 4 milyon aile demektir.) işsiz bırakması kabul edilemez bir rezalettir.

devleti hala bir kâr yapma kurumu olarak yönetenlerin bir şeyi görmesi gerekiyor: devlet vatandaşlarını mutlu etmek için vardır. gerekirse 1 katrilyon dolar borç altına girersin, ama insanının işsiz dolaşmasına müsaade edemezsin.

devletin, devlet kurumların kâr yapacak diye insanları işten çıkarmak, özelleştirerek işsizlik yaratmak nasıl bir mantıktır? insanlar kendi devleti kâr yapsın diye mi yaşıyor bu topraklarda?

dediğim gibi, büyük rezalet. kabul edilemez bir rezalet.

siz hala salak terörden, aptal partilerden, sağ-sol çatışmasından, laik-dindar kapışmasından ve çok kıymetli ordunuzdan siyaset yapın. siyaset ekonomidir, umarım bunu bir gün anlayacaksınız.

büyük not: bu işsizlik oranı, sigortasız çalışanlar ayıklanarak hazırlanmıştır. bir de bu işin, sigortasız yani hiçbir sağlık güvencesi olmaksızın çalışanlar boyutu vardır ki, o zaman bu durumu on milyonlarla (işsizlik ve sigortasızların toplamı: 15 milyon diye tahmin ediliyor) açıklayabilirsiniz yalnızca.

bu ülkede insan gibi yaşamak gerçekten olanaksız. halkımız yetrince koyun ve hepsi güdülmeyi bekliyor. "biz koyun değiliz" diyen kesim ise isyan ettiğinde, diğer koyunlar "sizi orospu çocukları, niye işi bırakıyosunuz lan işmiizi görün" diye bağırıyorlar. çıkmazda bu ülke, çok büyük bir çıkmazda.