bugün

türkiye de rap dinlemek

türkiye'de rap dinlemek, "ergen, özenti, mal, müzikten anlamaz" gibi hakaretlere maruz kalmaktır.

bunları diyenler de genelde kendileri özenti olan, dinlediği müzikle hava atan, üstün insan olduğunu sanan eziklerdir. (gerçekten bir müziği severek dinleyen kimse bir diğerine aşağılayıcı şeyler diyerek kendi dinlediğini yüceltmeye çalışmaz.) genelleyecek olursak rap dinleyenleri aşağılayanlar ya rockçı ya da metalci tiplerden çıkıyor. istisnalar kaideyi bozmaz, tecrübeyle sabit.

türkiye'deki metalcilere veya rockçılara bakıldığında sürekli siyah giyinmeleri, saçlarını uzatmaları, acayip resimler çekildikleri, konserlerde kafa salladıkları (hepsi değil) yalan değil. şimdi yapmıyor olsa bile gençlik zamanında kesinlikle yapmıştır. rapçiler ise bol pantolon giyerler, şapka takarlar, rapperların yaptığı el hareketlerini yaparlar (hepsi değil) genelde ama nedense onlar hep yadırganırlar da metalci ya da rockçı elemana kimse bir şey demez. "oo baba sende metalcisin he! oo adam müzikten anlıyo lan" derler. rap dinliyoruz diye müzikten anlamıyor oluyoruz. sanane lan malak istediğimi dinlerim. bunun özentilikle ne alakası var?

müzik anlamak için dinlenmez zaten. kitap okumuyoruz. bir şeyler anlamak istesem, bir şeyler öğrenmek istesem gider ansiklopedileri karıştırır, wikipedia'ya filan bakarım. müzik dinlemek sadece müzik dinlemektir. farklı anlamlar yüklemeye gerek yok. dinle, hisset, dans et. tüm olay budur benim için.