bugün

namaz kılmayan müslüman

amerikalı'ların bile anlıyamadığı müslümandır.

gerçek bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. sinop'ta oturan bir akrabamızın komşusunun kızı ile sinop'ta görevli bir amerikan askeri birbirlerini seviyorlar. *

yaklaşık 1 sene flört ettikten sonra evlenmeye karar veriyorlar ve bizim amerikalı damat ailesine telefon açıp durumu izah ediyor "müslüman bir gelin getiriyorum" diye. babasıda saygıyla karşılıyor "sen istiyorsan sorun yok" diyor.
bizim çift henüz türkiye'den ayrılmadan amerikalı baba bunların evini tutuyor ve evlerinin bir odasını sadece ibdethane olarak hazırlatıyor.amerikalı müslümanların federasyonuna başvurup neler gerektiğini öğreniyor kıbleyi buluyor kuran getiriyor falan filan yani anlayacağınız bir oda sadece allah'a ibadet için hazırlanıyor.
bizimkiler amerika'ya geliyorlar ve kayınpeder karşılıyor bunları hemen yeni evlerini gezdirmeye götürüyor. gelinine ibadet hanesini gösterirken "bak kızım buraya günde 5 vakit girip ibadetini yapabilirsin, kimse sana karışamaz bu sen ile allah'ın arasında" diyor. bizim laz kızı tabiki diyor bir nevi mutlu oluyor.

sonra amerikalı baba oğlunu kenara çekip nasihat veriyor "sakın bu hanım kızımızın ibadetini engelleme" diye. aradan 1 hafta geçiyor babası oğluna soruyor "namaz kılıyor mu gelin?" diye lakin "günde 1 kere giriyor bazen hiç" cevabı alıyor. belki de yeni geldi alışamadı bir hafta daha bekleyelim diyorlar. sonraki hafta yine aynı sonucu alıyorlar ve belki de hristiyan oldu düşüncesiyle pazar günü kiliseye götürmek istiyorlar ve kız "ben müslümanım" diyor. evet bu cümleyi utanmadan çıkarabiliyor ağzından. sonrada kıza "bizim ailemizde ateistlere yer yok" diyorlar ve türkiye'ye babasının evine geri gönderiyorlar.