bugün

türk küfür sanatı

kesinlikle varligindan süphe edilmemesi gereken bir seydir.

"siktir"- kelimesinin geldigi anlamlar öyle coktur ki mesela... istanbul da "siktir lan" lafini neredeyse herkes kullanir ve anlami kelimelerin ilk olustugu anlamin cok ötesinde olmak üzere "had canim!!" seklindedir.

-ya da "siktir et" -bosver,anlamina gelir.

-ya da "sikip atmak " hem pozitif hem de negatif anlamlara gelebilmektedir. örnek ; aynen de a.k.m.´de taksim de bir klasik müzik konserinin sonunda gayet de kalburüstü insanlarin agzindan cikma bir laftir : " herif tchaikovsky koncertoyu sikip atti..." yani- cok güzel caldi, tchaikosky koncerto ona hicbir sey yapmadi, adam onu umursamadi bile....anlaminda.

- ya da cok büyük hayret belirtisi, rüzgarli havada yesilyurt´ta havaalanina inis yapan ucaklarin yalpalamalarina bakip "siktir laaaaannn" demek...yani "hayret ya nasil da yalpaliyor..." anlaminda....

- yanina gelecek tek bir baska kelimeyle pozitif anlamlar da tasiyabilirlik.

"siktir git basimdan" - "beni rahatsiz etme"

"bi siktir git"- " birak artik yakami"---

- ya da "siki tutmak" diye bir tabir vardir- mesela....laf lafi aciyor da...bu tabir olmus kötü bir seyi özetler... örnek :mac n´oldu?-cevap-siki tuttuk !!! yani yenildik.#

türkce küfür sanati, küfür görünüslü kelimelerin aslinda küfür anlamina gelmeyen baska kelimelerin yerine de kullanilmasi ve bunun türk toplumunda taban bulmasi sayesinde olusmustur.

eminim türkiye cumhuriyeti basbakani da cumhurbaskani da hergün birkac kere yukaridaki tabirlerin birkacini kullaniyordur- kullanmadigini hic sanmiyorum.... herkes kullanir- yanlis yaptigin zaman bile "siktir lan´n´oldu " dersin.bunun anlami da kesinlikle sikmek anlamindan coook uzaklardadir.yani "hayret ,gene yanlis bir sey oldu" demis olursun,ama bu kelimelerin hepsini bi "siktir yaaa" yla özetlemis olursun.