bugün

bir kadın masal ister

henüz okunmamış cem şancı kitabı.

ekim ayı sonlarında kitapçılardaki yerine alacağı rivayet edildiği için okunmadı. ve kitap hakkında yorum yapmak için çok erken. ancak şuan sadece kitabın adı ve kitap için bestelenen şarkı hakkında konuşulabilir.

kitabın adı konusundaki seçimi konusunda cem şancı'yı tebrik etmek gerekir. bahsedilen bir kadın olsa da, her kadının sadece aşk hayatında değil- yaşamının her evresinde masallarla avunduğu gerçeğini önümüze seriyor.

evet malesef ki kadınlar masal istiyor. gerçeklerle yüzleşmek yerine duymak istedikleri masallara inanıp mutlu olma yolunda başarı kaydettiklerini zannediyorlar. anlatılan her masal, duygusal birikiminde yer ettiği sürece de güçleniyor, kadın buna taparcasına inanıyor. ve sonunda kadınlar üzülüyor. çünkü inandığı masal kahramanı ne gerçekten kahraman ne de masalın gerçeklerle bir alakası var.

çöküntünün başlama noktası masalın varlığına ihtiyaç duymaktır. her kadın biraz hayallerde boğulmak ister. duygusal fışkırmalarını herkes görsün ve masalını gerçek kılsın ister, ama boşunadır. masal anlatılmaya başladığında kontrol edemediği detaylara sinirlenir ve her kontrol kaybı masalın etkisini azaltması yerine kadını içine çeker.

her kadın masalın kahramanı olmak ister. mutlu sonları olan filmlerin kadın karakterlerini bile sırf bunun için kendiyle özdeşleştirir. onun gibi olmak ister; o olmak ister. tüm çabası inandığı masalda mutlu ölerek, o hayalini kurduğu mutlu sona ulaşmaktır. bunun için inanır, aldanır.

evet, her kadın bir parça aldanmak ister. mutluluğa gidiş yolunun masala inanmakla başladığını zanneder.

ve masalın sonunda kadın ölür.