bugün

kocaeli şehir tiyatroları

şimdilerde sanat yönetmeni nejat birecik. ragıp savaş geçen sene şok bir kararla görevinden ayrıldı ve yerini nejat birecik'e devretti. bu sayede tiyatro da şahsımca sövüldü. nejat birecik yaşlılığını da beraber getirdi. 'yolcu' tarzında oyunlar daha da çoğaldı. yeni çıkan oyunlar azaldı. oyun rezervasyonları kaldırıldı. bunların yanında iyi katkıları olmadı değil. kaliteli oyunlar çoğaldı. nejat birecik camiadaki yerini kullanıp haldun dormen gibi yönetmenlerle çalıştırdı tiyatroyu. ama genel anlamda nejat birecik'in gelmesinden memnun kalmadım.

merkezi yahyakaptan'da bulunan süleyman demirel kültür merkezi'dir. tüm çocukluğum orada geçti diyebilirim. tiyatro kokan bir havası vardır. tiyatro nasıl kokar diye sormayın kokar işte. rahatlatıcı, huzur vericidir. duvarlarındaki oyun resimlerinin her birinin yeri ayrıdır bende. bu şehirde yaşamamın mutluluğudur tiyatroları. başka hangi şehirde bu kadar güzel oyunlar izleyebilirsiniz ki? oldukça sayılıdır.

çok da başarılıdır şehir tiyatroları. televizyona önemli insanlar kazandırmıştır. tardu flordun, serhat tutumluer, barış falay, funda ilhan ve daha niceleri.

8 ekim'de yönetmenliğini haldun dormen'in yaptığı 'ikinin biri' oyunuyla sezonu açıyor. hadi hayırlısı bakalım. bu sezon neler izleyeceğiz göreceğiz.