bugün

türklerin hristiyan olması halinde olabilecekler

geçmişe dönük halinde düşünürsek eğer. yani müslümanlık öncesi oğuzlar veya tatarların Türklüklerini koruyarak tamamı hristiyan olsaydı malesef desek de gerçekçi düşünürsek Müslümanlık bir avuç arap'ın ve çevresindeki diğer bir avuç etniğin dini olarak kalacaktı.

Ortadoks olurduk büyük ihtimal veya da kafamıza göre biz mehzep uydururduk. o veya bu şekilde yine diğer hristiyanlarla savaşırdık ebelerine atlardık değişen bir şey olmazdı.

Mehzep dedik ya.

bir din bilgini çıkardı ne bu abura goyim üçleme diye bir şey mi olur isa bildiğin peygamber deyip tehvid inancına benzer bir inancı hristiyanlığın içine koyardık.

büyük ihtimal ruslarla daha fazla kanka olurduk sonuçta derinlemesine bakıldığında Rus'u kazsan altından türk çıkar e biz hristiyan olunca Rus- Türk ayrımı bu kadar keskin olmazdı.

günümüze gelince.

yani bundan 20 yıl sonra tamamımız hristiyan olursak siki tuttuk demektir çünkü bugünün misyonerlik faaliyetleri ve modern dünyası bizim Türklüğümüzü koruyarak islam'ın üzerine hristiyan olmamıza el vermez.

ha yine Türk olurduk da bu kadar değil kaldı ki şuan bile adam gibi türk değiliz.

ek: "Alevi" dediydik bi ara kürtçü gomanist yapılmıştık yobazlar tarafından şimdi "Rus" dedik yine kürtçü gomanist oluruz kesin.