bugün

avrupa insanının üstün olduğu gerçeği

olaya icat, altyapi gibi durumlarin disinda bakarsak eger;
uzun bir sure avrupalilarla ayni evi paylasmis biri olarak diyebilirim ki hicbir üstünlukleri yoktur. kafalarindan üstün olduklarini düsünürler sadece. size sacma sapan sorular yoneltirler. yok hala turkiye de deve mi kullaniyorsunuz, 4 kadinla mi evleneceksin? bu sorulari soran kisinin cografi algi sistemleriyle kesinlikle oynanmistir. yasadigi dunyanin disinda bir dunya oldugunu dusunmedigi icinde okumaz, arastirmaz, boyle kulaktan dolma sacma sapan seyler sorarak asabinizla oynar. belli bir sure sonra kaale bile almazsiniz zaten.
bir diger dikkat cekmek istedigim noktaysa manevi acidan üstünlugun kat kat bizde olmasidir. hazirladiginiz kahvaltiya davet ettiniginizde(ayni evin icinde) kisa sureli bir sok yasar ama sen kendine hazirladin sana yetecek kadar var derler. kendileri kolay kolay birseylerini paylasmazlar. size para verdilerse 10 kere falan geri isterler. sormaktan cekinmezler.
hatta yasadigim bir olay bu arkadaslarin aligilarini gostermesi acisindan cok manidardir. hep beraber bara gidilmis biralar soylenmistir. masada cips alsak mi muhabbetleri donmektedir. ben kalkip alip ortaya acmisimdir. bu arkadaslar tereddüt edip yemezler. aralarindan biri yemek icin sana odemelimiyiz diye bana sorarak yuzumun flash tv dizilerinde berbat oyuncular gibi sekillenmesine ve inanimaz sasirma sebebiyet vermistir.
ne parasi ya actik yiyoruz iste.
kucuk problemler karsisinda dagilirlar, pratik zeka yoktur. herseyi en ince ayrintisina kadar planlarlar. rahat degillerdir. koy g.tune ya yarin yapariz gibi bir cümle duymaniz mumkun degildir agizlarindan. sizden duyarlarsa inanilmaz sasirirlar. ama isi yarina birakmaniza ragmen yapmaniz daha da dumura ugratir onlari.gunlerce hazirlanip planlayarak yaptiklari isin daha basarili versiyonun yatarak kasmadan yapan birini gormek onlari soke eder.
bir diger dikkatimi ceken sey ise avrupada ülkelerin gelismislik seviyesi arttikca insanlarin bencilligi, yalnizligi, sevimsizligi, soguklugu artmaktadir.
genellemek ne kadar dogru bilmiyorum ama ben hic bir hirvattan daha sicak kanli bir fransiz goremedim.