bugün

uludağ sözlük yazarları kürt açılımı bildirisi

sivil faşizmin yirmi beş yıllık "sabrını" anlattığı bildiri. şunu anlayamıyorum: sivil faşizm madem "vatan"ın bu kadar tehlikede olduğunu düşünüyor kandile gidemese de diyarbekire hakkariye gidebilir. bu şehirler pkk'nin siyasal ağırlığının çok fazla olduğu şehirler. bir sene öncesine kadar haber bültenlerinde buralarda yapılan mitingler gösterilmiyordu hadi bilmiyordunuz diyelim şimdi kürt halkının pkk'ye ne ölçüde destek verdiğiniz biliyorsunuz.
madem böyle bir tehlike var kuşan silahlarını git kuzey kürdistana neyi bekliyorsun? hiç savaş yüzü kan yüzü işkence yüzü görmemiş sivil faşistlerin sabırlarına bak hele. ulan ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. sen counter oynarken kürt çocukları barut kokusu soluyor. kendi koşulların kadar konuş. kaybedecek bir şeyleri olmayanlardan ne alabilirsin?

-asker var bize gerek yok sabrımızı taşırmasınlar

+ulan zaten asker pkk'yi bitiremedi. bu "açılım" o yüzden yapılıyor. yani ortada keyfi bir durum yok. türkiye egemen siyaseti kürtlere "aa siz de çok çektiniz hadi hakkınızı verelim" demiyor. ortada bir seçenek durumu yok zorunluluk var. kürt halkı mücadele etti. kendi dilini gasp edenlere kendi kimliğini gasp edenlere diz çöktürdü.

-ne zorunluluğu ulan 81 ıııhhh düzce 82 musul .... ıııhh nasıldı la o?

+ya bi siktir git.