bugün

murat yıldırım

yeşil kod adlı mahmut yıldırım'ın iki oğlundan küçük olanı. timaş yayınlarından çıkan "yeşil" adlı kitabında babasının hayatına dair önemli notlar aktarmıştır. akademik dilden oldukça uzak kitapta doğal olarak duygusal davranılmış, haraç alma, yargısız infaz gibi gayet suç teşkil eden durumlar bile olağan olarak aktarılmış. ama bunlar normal, insanın babasını hem de mahmut yıldırım'ı eleştirmesi kolay iş değil. kitapta ayrıca eski özel harekatçılara özellikle erdal sarızeybek'e mütemadiyen giydirmiştir.

kitap tüm ön yargılardan uzak bir şekilde okunsa bile yeşil'in kendini temize çıkarması mümkün değil. söz gelimi yeşil'in kürt işadamlarından aldığı haraçları oğlu aşağı yukarı şu cümlelerle savunmuş; "babam susurlukçuların haraç aldığı işadamlarından haraç alarak onları zayıf göstermeye çalışırdı". esasen ben bu açıklamadan tatmin olmadım, abdullah çatlı'nın haraç almasını eleştirirken babasının aldığı haraçları, "babamdan kalan 2 ev var başka da bir şey yok" diye izah etmiş. kitapta ayrıca mahmut yıldırım'ın abdullah öcalan'a suriye'deki suikast girişimi detaylı bir şekilde anlatılmış.

son olarak mahmut yıldırım'ın babasının halen hayatta olduğuna kesinlikle emin olduğunu aktardığını belirtelim. izmir'de bulunan gözleri oyulmuş ceset üzerinden alınan dna örneği ile kendisinden alınan örnekler uyuşmamış. neyse bu entrynin yeşil başlığında olması gerekirdi ibne gammaz entry yeşil başlığına taşınmalı diyeceksin.