bugün

toplum nereye

son aylarda gitgide artan cinayetlere en son olarak afyonkarahisar da yengesinin kardeşi ile evlenmeyi reddeden genç bir kızın sopalarla dövülerek katledilmesi olayının eklenmesi üzerine 11.06.2009 tarihli cumhuriyet gazetesi'nin sürmanşetten verdiği tepkidir.

son yıllarda gitgide muhafazakarlaşan bir toplumda artan bu cinayet, gasp, tecavüz olayları toplumsal bir bunalım ve ikiyüzlülük içerisine düştüğümüzü ispatlıyor. ahlak anlayışımız dinsel baskının dar kalıpları arasına sıkışmış, başkalarının namus bekçiliği boyutundan ileri gidemiyor.

muhafazakarlık arttıkça özellikle kadına yönelik şiddette artıyor. anadolu'nun birçok yerinde evlenmek istemeyen kızlar zorla alıkoyuluyor. aile büyükleri bu peşkeşlere göz yumuyor. zaten silinmiş ve pıstırılmış türk kadını, kaderine boyun eğmekten başka birşey yapamıyor.

batıyı ahlaksızlıkla suçlayan toplumumuzda taciz, tecavüz, cinsel saldırı, cinsel istismar suçları almış başını gidiyor. ne hükümetten ne bir başka devlet kurumundan toplumsal psikolojimizle ilgili hiçbir açıklama gelmiyor. olaylar ''elbet fail buluncaktır, kanı yerde kalmayacaktır'' beylik sözleriyle geçiştiriliyor. türk toplumu niteliksiz siyasetçilerin elinde uçuruma sürükleniyor.