bugün

sözlükte tartışmanın beyhudeliği

bazı kamil olmayan kamillerin idrak edemediği, bir türlü düşünüp çözemedikleri, farkına varamadıkları beyhudeliktir, sözlüğü o kadar ciddiye alırlar ki, sabahlara kadar, her konuda, kanlı bıçaklı tartışmalara girerler.

işin garip tarafı, bu tartışmaların hiçbiri uzlaşmayla sonuçlanmaz, yani birer kısırdöngüdür, sözlükteki tartışmaların %90 ı hakaret, saygısızlık ve tamamen şahsi kavgalara dönüşür, bu hep böyle olmuştur ve hep böyle olacaktır.

hani şu bilindik bir kalıp var, her iki ucu boklu değnek çıkmazında duyarız, iki medeni insan.

heh işte o, nedir bu iki medeni insan?

hakkında hiçbir fikrin yoksa, şunu bilirsin; 'birbirini dinleyen ve yorumlayan' iki insandır bunlar, medeni sıfatlarının sebebi en azından bu iki özelliğe sahip olmalarıdır, birbirlerini dinleyip yorumlarlar, ona göre karşılık verirler, saygısızlık etmezler, aynı fikirde olmak zorunda olmadıklarının ve bağır çağır bir gerzeklikle de uzlaşmaya varamayacaklarının bilincindedirler, konuşa konuşa anlaşırlar, belki uzlaşamazlar ama asla saygısızlık etmezler.

bu noktada şunu söylemek isterim; ben sözlükte hiç medeni iki insan görmedim, yani tartışan, daha doğrusu birbirini yiyen taraflardan sadece biri medeni oluyor, ya da hiçbiri ama asla ve asla ikisi aynı anda olamıyor.

adam sen de kime laf anlatıyorsun, entrynin bu kısmında, kendi kuyumu kazdığımı fark ettim, ulan bu da bir tartışma konusu, peki ben hangi medeni insanla tartışacağım? hayır şöyle de bir şey var, benim de ağzım çok pis, azcık üstüme gelinse, basıyorum kalayı.

haaaa, demek ki neymiş? bu psikolojik bir şeymiş, lafı nereye getireceğim?
aha şuraya;

diyorum ki, ey ahali, bu sanal ortamda insan eli skinde tartışır, ağzına geleni söyler, hileler yapar ama gerçek hayatta, dışarda, yüzyüzeyken, neyse odur, haddini aşamaz, saygısızlık görmediği müddetçe kolay kolay saygısızlık yapamaz, burdaki gibi öyle, ana avrat sövemez.

hani zirvelerde en çok konuşulan konulardan biridir, bir trollden laf açılır, 'yaaa evet o niye hiç zirvelere katılmıyor?' diye sorar birisi,
nasıl katılsın lan? götü yemez tabii, o burda vardır, kişiliği sanaldır onun, sanal ortamlar dışında nefes alamayan bir yaşam formudur, tabii ki katılamaz, burda esip gürleyen babalar, ağzını açıp adını söyleyemez yüzyüzeyken, kolay değildir.

o yüzden sevgili sözlük ahalisi, birbirinizi yemenizin bir manası yok, hiçbir zaman bu şekilde uzlaşamazsınız, gerçekten tartışmaktan hoşlanıyorsanız, bir şeyleri çözmek istiyorsanız, mümkünmertebe burda yapmamaya çalışın, gidin bir yerde bir şekilde görüşün, hem sanallıktan uzak, gerçek bir sohbet imkanı bulun, hem de dibine kadar yalın, hilesiz, bilgi, birikim ve üslup yeteneğinin sonuçlandırabileceği gerçek tartışmalara giriniz.

sözlükte tartışmanın varabileceği boyut bellidir, eğer o noktada uzlaşamamışsanız hiç devam ettirmeyiniz, çünkü boka saracaktır, saygılar.