sinsice pkkyı destekleyenlerin evlerinden alınması

ilginç bir durum. şimdi yakın zamanda pkk'lilere yapıldığı iddia edilen bir baskın var. zımnen bu baskınların pkk'ye yönelik olmadığını kabul etmiş oluyorsun bu tezi ileri sürerek. demek ki pkk'liler alınmamış, başka birileri alınmış.

neyse, sizin niyetinizin ne olduğu belli. pkk'yi inatla bu tür politikalarla bitirebileceğini iddia edenler şunu bilsinler: pkk'nin bitmesi için bölge insanının kültürel haklarının, kürt olduklarının tanınması gerekmektedir. bu sadece kürtler için değil, türkiye'deki bütün etnik, dinsel ve cinsel unsurlar için bir demokratikleşme projesi ile yapılabilir, sivil bir anayasa ile yapılabilir.

en sert silahlı mücadele içinde bile, gayrihukuki bir sürü iğrençlik uygulanırken bile pkk bitirilememiştir. ilker başbuğ'un son konuşmasında da söylediklerim bir şekilde dillendirildi zaten. türkiye'de pkk'nin kendiliğinden yok olması için kürt sorununun çözülmesi, türkiye'nin demokratik bir ülke olması gerekmektedir. trt şeş adı altında devlet sopası ile işletilen o yapılanma roj tv'nin yerini nasıl alabilir? teknik anlamda çok çok daha yetersiz olsa da roj tv daha çekici gelmektedir kürtlere, neden? çünkü kürtlerin kendilerinin televizyonudur. trt şeş için de bu sağlanmalıdır, devlet kontrolünden çıkarılmalı, özgür bir yayın politikası benimsemesi kolaylaştırılmalıdır. ancak (eğer olursa ki sanmıyorum) şiddet içerikli yayınlara izin verilmemelidir, bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi.

yani gerçekleri söylemek pkk'yi desteklemek değildir. her erkek türkiye cumhuriyeti vatandaşı pkk'nin gazabına uğrayabilir askerdeyken, ama bu durumda tek sorumluluk da pkk'nin değildir maalesef. bunu bitirecek siyasi adımları atmayanlar, pkk ateşkesi "siyasi çözüm umuduyla" haziran'a kadar uzatmışken bu yollar eğer yine tıkanırsa, bilin ki dökülen kanlar bir yerlerde birileri için çıkara dönüşüyordur.