bugün

yeni baslayanlar icin gazi universitesi

gazi üniversitesi'nde okumaya başlayacak olanlar için tavsiyeler içeren başlığın adıdır.
ben de eksik kalmamalıyım.

- eğitim fakültesindeyseniz, muhtemelen sınıfınızda bol sayıda kız bulunacak, bu kızların çoğu da türbanlı olacaktır. türbanlarının üzerine peruk takanları göreceksiniz. hayatınızda daha önce böyle bir şeye tanık olmadıysanız uzaylı görmüş gibi bakmayın bu kızlarımıza. agresif oluyorlar sonra. aman..

- yemekhaneden faydalanın. güzel yemekler çıkıyor. hem de gayet ucuz.

- eğitim fakültesinin mavi ev ve gazi cafe adında kantinleri mevcuttur. gidin. arasıra ortam değiştirin hep aynı yerde de takılmayın. zira fakülteniz zaten küçük bir alanda. aynı yerde otur otur sıkılırsınız.

- diyelim ki kantinde oturuyorsunuz. hangisi olduğu önemli değil. bir grup takım elbiseli abileriniz kapıyı hışımla açıp, "gençler toplantı yapacaaahh, çıkın!" diye buyururlarsa sakın diretmeyin. uslu uslu çıkın. yok, "neden kalkıyormuşum gidin başka yerde toplantı yapın, kalkmayacağım" diye münakaşaya girerseniz üzülmeyin, onlar size zahmet vermeden bir güzel kaldırırlar zaten. yaka paça, tekme tokat. * * *
- her yerde fikrinizi açıkça söylemeyin, herkese güvenmeyin. hatta elinizden geldiğince kimseye güvenmeyin. unutmayın ki, burası politik bir okuldur.

- onlar gibi düşünmüyorsanız, onlara hayran değilseniz, onlardan olmak istemiyorsanız reislerden uzak durun. içlerine bir girerseniz, bir daha çıkamazsınız. onlar gibi düşünüyorsanız bile, yine de uzak durun. sizi olmadık şeylere alet etmeye çalışabilirler. bu da okulu uzatmanıza sebep olabilir.

- iibf'deyseniz okulunuzun kıymetini bilin. burası, gazi'nin en sorunsuz fakültesidir. çok iyi hocaları vardır bu fakültenin. faydalanın. ders çalışın. soru sorun. kayıtsız kalmayın. kendinizi soyutlamayın. fırlamalık da yapmayın ama. burada saçınızı uzatabilir, küpe de takabilirsiniz karışan eden olmaz. fakat diğer fakültelerde pek göze batmamaya çalışın.

- teknik eğitim fakültesi'nden uzak durun. bulaşmayın. arkadaş falan edinmeyin. eğer tanıştığınız biri size "gazi teknik eğitim'deyim" derse, "aa acil bir işim çıktı" şeklinde bir bahane bulun hızla yanından uzaklaşın. onlardan hayır gelmez. bildiğin maganda. acı ama gerçek..

işte böyle sevgili yeni öğrenci. gazi zaman zaman güzeldir, çokça da ürkütücüdür. siyaset, sağcılık veya ülkücülük taraklarında bezi olmayanlar için çekilmez bir yerdir. hayal ettiğin üniversite yaşamı yoktur burda. üniversitede olduğunu anlamana sebep olabilecek tek eylem çimlerde oturmaktır. burası yüksek lisedir.