bugün

halk cahil cumhurbaşkanını halk seçmemeli

halkın cahil olmasını bi tarafa bırakırsak- bi alt paragrafta değincem bu konuya - , bu tamamen bizim yönetim sistemize terstir. bizim yönetim şeklimizde halkın cumhurbaşkanını seçmesi çığır açmak olur. çığır açmak değil, ne biliyim ya çağ atlamak olur. başkanlık sisteminde ( abd buna örnek ) başkanı halk seçer. ama biz başkanlık sistemiyle değil, parlementer sistemle yönetiliyoruz. napmaya çalışıyosunuz yani? cumhurbaşkanını halkın seçmesi, güç açısından önemlidir, halk yetkilerini seçtiği başkana devreder. ama parlementer sistemde ortada bir de başbakan vardır. onu bi neremize sokucaz? bu sefer ortada yetki karmaşası olacak. ha eğer cumhurbaşkanın yetkileri artmayacaksa, o zaman halkın seçmesine ne gerek var? ne vaad edicek cumhurbaşkanı??? seçimle gelirse? adamın yetkisi yokki! parlamenter sistemde, bi şey(ler)i hükümetler vaad eder. cumhurbaşkanları değil. her şeyi hükümet yapıcaksa bu adam nasıl seçim kampanyası yürütücek? hükümetlerin yürüttüğü kampanyaya destek verirse nerde kaldı bu başkanın tarafsızlığı adaleti?

iyi sembolik olsun, kalkın saltanatıda getirin, halifeyi de getirin. piç edin böyle kafanıza göre bütün sistemleri.
dünyada bu garip sistemi uygulayan toplamda 2 ülke var. biri finlandiya diğeri avusturya, baya benzeyen sosyal yapımız var gerçekten bravo yani hakkaten. hayran kaldım. öyle toplumlar siyasal ve sosyal anlamda birebir örtüşüyo.allah belanızı ya.

milletin kafasını bulandırmak için yapılan zartlak partlak şeyler. ayrıca bu başlık kendini doğrulayan bi başlıktır, halk cahildir, o kadar cahildir ki yönetildiği sistemin esaslarını bile bilmemektedir! yönetim sistemlerinden bi haberdir, galeyana gelip olur mu öyle şeey biz seçeriz hiç de cayiiil diiliz!! diye bağırmakta. lise lan! yönetim sistemleri, lise bilgisi!

edit: (bkz: parlamenter sistem)
bonus,
(bkz: cinnet geçirmek)