bugün

ateistleri zorla musluman yapmaya calisan dinci

Kendi düşüncesinin mutlak doğru olduğuna inanan ve bütün insanlarında bu şekilde inanmasını isteyen kişidir. Ateistler ise tam tersine, kişileri ateizm'e çekmek yerine onlara özgür düşünceyi yani bireyin kendi seçimini kendisinin yapmasını isterler.

Bir insan neden ateist olur? Bunun birçok farklı nedeni vardır. Öncelikle bu konuyu araştırdığımızda, ateistlerin çoğunun okumuş, bilgin insanlar olduğunu görürüz. Örneğin; bilim adamlarının çok büyük bir çoğunluğu ateist ve darwinisttir. Görüldüğü gibi ateistler ise kendi inancının doğru olduğunu düşünmektedir.

Peki bir insan kendisi gibi düşünmeyeni neden ötekileştirmek ister? Bu konu hakkındada birçok yanıt verilebilir. insan kendisini diğer insanlardan üstün görmek ister. Buda bizde, karşımızdaki bireye kendi söylediklerimizin doğru olduğunu ispatlama ve dayatma isteği uyandırır. Genelde bu duygu ise cahil ve bilgisiz insanlarda yoğundur. Örneğin; Harun Yahya

Şunuda belirtmenin faydası vardır. Cahilin-Bilgilinin ne dinci ne ateistti vardır. Cahil, her zaman cahildir. Cahil olma sebebi ise ideolojisinde aranmaz. Birey, kendisini temsil eder. ideolojisini değil- ancak ideolojik lider değilseniz(Lenin).