bugün

akp nin gunumuz turkiye sinin gunah kecisi olmasi

ayak ayak üstüne atmayı dış politika zannedenlerce akp'yi aklama çabasıdır.

şimdi bir yerde "ayşe tatile çıksın" diyebilen ve batıyı karşısına alabilme cüretini gösteren bir başbakan -ki, densiz şair ona tecavüze uğramış kız gibi yakıştırması yapıyor- diğer yanda evlatlarımıza kurşun yağdırılmasının akabinde "bu konuyu sayın bush ile görüşeceğim" diyen biri.

george michael da böyle sakallı, dipçik gibi bir abimiz ama ne olduğunu cümle alem biliyor. hani şekle baksan ayıboğan ama tuvalette neler dönüyor anam babam. kamera önünde erkeklik gösterisi yapmak kolaydır, mühim olan kapılar kapanınca ayaklar ile baş arasında 90 derecelik bir açı oluşmamasıdır.

güney kıbrıs'ı tanıma sözü ver, kuzey kıbrıs'ı peşkeş çekme sözü ver ab desteği al, ırak'a girmek için abd'den izin al, cargill'in durumuna için acısın ızdırap duy sonra adı "dik duran dış politika" sürdürdüğünü iddia et, abd desteği al.

bir de ulan ırak'ta binlerce insan öldü, her gün onlarcasının haberi geliyor, o ölüme ortak olmak için bir taraflarını yırtmışsın üstelik "8 milyar dolar kredi mi, 1 milyar dolar hibe mi?" diyerekten kan üzerinden pazarlık yapmışsın, sonra çıkmışsın "siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz" ırak'ta olanlara neden sessiz kaldın şimdiye kadar? ırak'takiler insan değil mi?

ortadaki tablo çok açıkken hala "akp neden suçlu olsun ki?" serzenişleri yok mu, hakikaten komedi.