bugün

akp nin gunumuz turkiye sinin gunah kecisi olmasi

oksimoron bir ifadedir aslında. akp iktidardadır ve böyle olması doğal.

temel argümanlarla akp'yi başarılı ilan etmek imkânsız. istihdam krizden önce de çözülememiş bir sorundu yani bu ülkede akp işsizliği çözmek için gerekli hamleleri yapamamıştır. işsizlik krizle birlikte baş göstermemiştir. bir akp başarısızlığıdır.

cari açık krizden önce de vardı şimdi de var. krizden önce 40 milyar dolar civarıydı şimdi yaklaşık 42 milyar dolar. yani cari açığın finanse edilmememesi bir akp başarısızlığıdır.

biten terörün başladığı bir dönem yaşadık 2002'den itibaren. bu da bir akp başarısızlığıdır. tarımın durumu, reel sektörün durumu bunların hepsi akp başarısızlığı.

akp döneminde başarılı denilebilecek adımlar bankacılık sektöründe atıldı. özellikle bddk mevcut krizi bankacılık sektörü açısından iyi kotardı şimdiye kadar. ancak reel sektörün içine düştüğü borç ödeyememe durumu banka kredilerine bulaşırsa bankacılık sektörünü de zor günlerin beklediği çok açıktır.

nihayetinde akp temel ekonomik verilere göre başarısızıdır. akp ekonomik anlamda faizcilik dışında hiçbir şey yapmamıştır. tabi akp'nin seçmen kitlesinin faize bakış açısı da bu durumda ayrı bir oksimoron.