bugün

beypazarı

sodası meşhurdur. fabrikasını ziyaret ettiğimizde piyasadaki çok kaliteli sodalardan olduğunu, tamamıyla doğal, el değmeden üretildiğini söylemişti görevli. saatte iki yüz bin şişe kapasiteli bir fabrika bu.

havucu ve havuç suyu meşhurdur. kısa bir çarşı gezmesinde bir kaç adet havuç suyu satıcısı görebilirsiniz.

mesire alanı, çay içmek için çok uygun bir yer. yüksek bir mekandan, dinazor sırtı denilen doğal yapı ve tarihi evler ve sokakların manzarası arasında içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

müze yapılmış bir konak vardır ki, içinden çıkmak istemedim. 9 ailenin oturabildiği bir konak bu. 3 katlı. ve osmanlı'nın aile ve toplum yapısı hakkında bilgi almamızı sağlıyor. konaktaki eserler oldukça ilgi çekici. 1800'lerde çizilmiş bir haritanın şimdikilerle yüzde yüz benzeşmesi, günlük kıyafetler, osmanlı ve türkiye'nin para kolleksiyonu, milyon küsür yıllık deniz taşları (evet deniz taşları varmış beypazarında), eski silahlar vs. ilgi çekiciydi.

oradan çıkıp yaşayan müzeye gidebilirsiniz. ancak çok ilginç ki ben gidemedim, çünkü müze hafta sonları kapalıymış.

yeşiller bu müzeden çıkıp 1200 yıllık tarihi camide namazını eda edebilir. ahşap işçiliğinin etkili olduğu bu cami etkileyici bir yapıda.

türkiye'nin en büyük kamyon karoseri üreticisi peypazarından kuru, 80 kat baklava yemeden, havuç suyu içmeden dönmeyin.