bugün

sokak hayvanları uyutulacak

hayatımda herhalde bu kadar küfür etmek gelmemişti içimden. yine kendimi doğru düzgün ifade edeceğim çok zorlansam da.
sokak hayvanları öldürülsün diye birleşmiş muhalifi yancısı böyle bir aymazlığı ne gördüm ne duydum. sizler tepkinizi doğru yere yönlendirmeyi bilmeyen sığ insanlarsınız. yanlışsınız. burada bu kadarsanız dışarıda ne kadarsınız?

yirmi yıldır kısırlaştırmaya bütçe ayırmayan, belediyesinin, tarım orman bakanlığının kuduz aşısını bile yapmadığı iktidarı hayvanları öldürecek diye alkışlıyorsunuz. birazcık merhametli olan varsa da ittapar bilmem ne diyecekler diye korkusundan susuyor. daha beter olacaksınız çok belli.
sokak hayvanlarının bu kadar çoğalmasına, popülasyonunun kontrol edilemez noktaya gelmesine ruhsatlı veya kaçak hayvan üretimi yapılmasına neden izin verildi demiyorsunuz. kısırlaştırmak çözümken hayvanları neden öldürüyorsunuz demiyorsunuz. kuduz aşısı bedava belediyeler neden yapmadı neden küpelemedi neden kısırlaştırmadı neden üremeyi kontrol altına almadı demiyorsunuz. neden hala kuduz var demiyorsunuz. öldürürse oy veririm diyorsunuz. kovalananın, ısırılanın, yaralananın, ölenin vebali yaralı hayvanı iyileştirende, aç olanı görünce doyuranda zannediyorsunuz. köpeğin kendisinde suç zannediyorsunuz. öfkenizi doğru yere yönlendiremeyen çocuk beyinli insanlarsınız. daha beter olacaksınız. daha beter olun.