bugün

avrupa birliğinin mülteci kararı

dün akşam haberlerde denk gelinen karardır. avrupa birliğinin 10-15 üyesi ülkelerine bir şekilde girmiş veya açık denizlerden girmeye çalışırken yakalanan mültecilerin "avrupa birliği üyesi olmayan bir ülkeye" gönderilmesi için imza toplamışlar. demişler ki böyle kekler var dünyada biz bir miktar para verelim bunlara bunlar alsınlar mültecileri ülkelerine zaten daha öncede 3-5 milyar euro verip itelemiştik kerizlere gene yaparız biz bunu.

haberi izlerken beyin fırtınası yaşadım acaba o "bir ülke" hangisi olacak diye. şöyle bir dünya haritasını gözümde canlandırdım acaba lübnan mı olacak ? yoksa mısıra mı iteleyecekler. rusyada avrupa birliğinde değil ama onları sksen almazlar. hindistan mı ? yok artık.. bu kadar "keriz" gibi gördükleri ülke hangisi allahım düşünmekten kafam acıdı artık..

hee bu arada resmi gazetede yayınlandı diyorlar filistinlilerin ehliyetleri ülkemizde geçerli sayılacakmış. bununda nedenini anlayamadım ama neyse konu çok dağılmasın. bu daha önceden birkaç milyar euro verip 15 milyon mülteci iteledikleri ülke hangisi ? fikri olan varsa yazsın benim aklıma gelmiyor bir türlü.