bugün

açık ilişki

ismine müsemma açık olmayı gerektiren ilişki türü. çokça bulunduğum ve hakkında ciddi tecrübelerim olduğu.

temeli mutluluktur. şöyle düşünmek gerekiyor; partner ya da sevgilinin biriyle konuşması, psikolojisini açması mahrem değil ama yatak paylaşması mahrem, öyle mi? bu saçma geldiğinde eğer ki iki tarafın da psikoloji ve karakteriyle örtüşebiliyorsa sağlıklı ilişki kurmak mümkün.

peki nedir bunun sağlıklısı?

öncelikle açık olmayı gerektiriyor dedik. yani başkasıyla birlikte olunca bunu ballandıra ballandıra anlatmak anlamsız ve gereksiz bir yarış yaratabilecek tehlikeli sular. ama gizlemek bu durumda aldatmak işte. gizlememelisiniz. bir şey olduysa olmuştur, açık olmak gerekiyor. zaten böyle bir ilişkiye karar veriliyorsa bunun olacağı kabullenilip veriliyor.

baştan net ve kesin konuşmak gerekli. ilişkilere göre sınırlandırmaları olabilir, şartları olabilir. baştan netleştirilmediğinde problem.

seçiliği elden bırakmak karşı taraftaki saygınızı bitirir. nasılsa açık biletim var diyerek her bulduğunuzla sevişmeye kalkınca zerre seçiciliği olmayan aç bir insan gibi görülürsünüz, işin büyüsü de kalmaz.

öncelikler çok önemli. bir başkasıyla yaşanacak bir ilişki esas ilişkinizin ve partnerinizin önüne geçmemeli. zor bir gün geçirdim sana ihtiyacım var diyen sevgiliye ''az bekle sevişip geleceğim'' demeniz anlamsız.

doğru kurgulanırsa aldatmaları minimuma indirecek ve karşıdaki mutlu olacaksa ne ala diyebilme erdemi gerektiren bir ilişki türü bu. üstüne düşünmek lazım ve bilinmesi gerekiyor ki tek çeşit ilişki yok.